Handlet inn sportsutstyr for 250.000 kroner – du kan låne masse ting gratis

Daligleder i Frivilligsentralen Synnøve Buer er i full sving før åpning av "Bua" lørdag.

Daligleder i Frivilligsentralen Synnøve Buer er i full sving før åpning av "Bua" lørdag. Foto:

På lørdag åpner Frivilligsentralen «Bua» på Trøgstad bok og mer. Hit kan barn og ungdom komme å låne med seg alt fra alpinutstyr til hoverboard.

DEL

Da Synnøve Buer ble ny daglig leder for Frivilligsentralen i Trøgstad i mai 2017, var en av hennes største ønsker å lage en utlånssentral med sportsutstyr for unge. Hun søkte Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet om midler til prosjektet og fikk 250.000 kroner. På lørdag åpner «Bua», akkurat før vinteren setter inn for fullt, slik som Buer ønsket.

Hva er «Bua»?

Bua er et tilbud vi har manglet i Trøgstad. Det er en gratis utstyrssentral som låner ut sportsutstyr, først og fremst et tilbud for fattige barn. Men også for alle barn og unge som kanskje vil prøve alpin eller langrenn for første gang. Her har vi handlet inn utstyr for 250.000 kroner. Det skal ikke være stigmatiserende å låne utstyr på Bua, utstyret er av god kvalitet, understreker Synnøve Buer.

– Hvorfor lokaler på biblioteket?

Her har vi fordelen av at vi kan ha lengre åpent, og gjøre utstyret mer tilgjengelig for dem som måtte ønske å låne. Lokalene får vi låne av Trøgstad kommune, som leier av banken. Det er verdt å merke seg at Inovi har bygd hyllene og stativene til «Bua», for en hyggelig pris, forteller Buer.

– Hvorfor har dere har valgt å legge dere under paraplyen «BUA»?

Først og fremst har de god kompetanse vi kan utnytte oss av. Videre har de utviklet en nettside som gjør at de som vil låne til enhver tid kan følge med på hva vi har inne av utstyr, og gjør det brukervennlig for dem som ønsker å benytte seg av tilbudet, svarer Buer

(Saken fortsetter under bildet)

Flere frivillige hadde møtt opp torsdag for å være med på arbeidet med å registrere alt sportsutstyret

Flere frivillige hadde møtt opp torsdag for å være med på arbeidet med å registrere alt sportsutstyret Foto:

Utjevner forskjeller

Torsdag formiddag var flere frivillige i sving for å registrere det nyankomne sportsutstyret. Sammen med Buer skal de jobbe for å få registrert alt til åpningen av utlånssentralen på lørdag. Selv om mye av utstyret er nytt, tar de gjerne imot pent brukt utstyr, dersom noen skulle ha noe til overs.

Jeg tenker det er særlig tre ting som gjør «Bua» viktig. Det første er barnefattigdomet slikt tilbud kan være med å utjevne forskjeller. For det andre er miljøaspektet viktig, med tanke på gjenbruk. For det tredje er dette en fin måte å bidra til at flere barn og unge holder seg fysisk aktive, sier Buer.

Hva slags utstyr har dere her?

– G-sport i Mysen har gitt oss gode priser, og har gitt oss en del ekstra varer, det er vi veldig glad for. Jeg tror at det som kommer til å bli mest populært er de to Hoverboardene (elektriske ståbrett). Videre er det litt sesongbasert utstyr. Vi har handlet inn telt, turutstyr og den slags. Også har vi skisko, alpinutstyr og skøyter, blant annet.

(Se full liste i bunn av saken)

«Bua» vil følge bibliotekets åpningstider. Lengde på utlån varierer ut ifra etterspørsel og hva det skal brukes til. Er man under 18 år og skal låne utstyr må man ha samtykke fra en person over 18 år.

Utlånsliste:

Hoverboard

Langrenn

Slalom, twintip med alt utstyr til

Danse skøyter

Hockey skøyter med alt utstyr til

Ulike typer akebrett

Snowkick

Pulk

Sekker

Telt

Liggeunderlag

Stormkjøkken

Fiskeutstyr

Sparkesykkel

Skateboard

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags