Biblioteksjefen gjør ting han ikke kan: – Dette er vinn-vinn

POESI TIL LUNSJ: Biblioteksjef Sven Lilleheier leste korte dikt av Hans Børli og indre østfolding Trygve Skaug, mens Kamilla Brataas hadde tatt med fem romaner hun gjerne ville anbefale kafégjestene mens de koste seg med lunsjen.

POESI TIL LUNSJ: Biblioteksjef Sven Lilleheier leste korte dikt av Hans Børli og indre østfolding Trygve Skaug, mens Kamilla Brataas hadde tatt med fem romaner hun gjerne ville anbefale kafégjestene mens de koste seg med lunsjen. Foto:

Spydebergs biblioteksjef Sven Lilleheier leste dikt på kafé.

DEL

SPYDEBERG: For noen smaker kyllingsalaten og kaffen enda bedre når det serveres med litt poetisk krydder og noen gode boktips på toppen. Ingen tvil om at litterær lunsj falt i smak hos gjestene på Café Fossum i Spydeberg tirsdag.

Lunsj med litterær topping

Biblioteksjef Sven Lilleheier (34) leste korte dikt av Hans Børli og Trygve Skaug, mens vikar Kamilla Brataas (23) hadde tatt med en pen liten stabel romaner som hun anbefalte til kafégjestene. De fikk en kjapp innføring i forfattere som Jojo Moyes, Vera Henriksen og Camilla Läckberg mens de nøt kaffe og lune retter på den intime kafeen.

(Saken fortsetter under bildet)

HYGGELIG ATMOSFÆRE: Sven Lilleheier og Kamilla Brataas syntes det var trivelig å besøke kafeen i Stasjonsgata. – Hun leser veldig mye, mer enn meg, tilsto biblioteksjefen.

HYGGELIG ATMOSFÆRE: Sven Lilleheier og Kamilla Brataas syntes det var trivelig å besøke kafeen i Stasjonsgata. – Hun leser veldig mye, mer enn meg, tilsto biblioteksjefen. Foto:

– Biblioteksjefen gjør noe han ikke kan, slår Sven Lilleheier fast med et smil, en klar henvisning til «Senkveld»-Harald Rønnebergs serie med stunt på tv, og en antydning om at diktopplesning ikke er noe han selv befatter seg med til daglig.

Men de litterære bidragene fra bygdas bibliotek ble mottatt med applaus og velvillig oppmerksomhet fra et publikum som nok ikke er ukjent med bøkenes verden.

LES OGSÅ: Lokal kafé hiver seg på nytt konsept – målet er å redusere antallet ensomme

– Vi er her for boka

– Hvorfor tar dere biblioteket med ut på kafé?

– Vi har lyst til å ha litt flere arrangementer utenfor biblioteket, og gjerne i en lun og hyggelig atmosfære som her på kafeen. Vi synes også det er viktig å støtte opp om lokalt næringsliv og annen virksomhet. Fint å kunne samarbeide litt, det er vinn-vinn, sier Sven Lilleheier og legger til:

– Vi er her for boka. Og for bokåret 2019.

(Saken fortsetter under bildet)

LITTERÆRT PÅFYLL: Bokormene Liv Belgen (69, t.v.) fra Svinndal og Eva Dybedahl (65) fra Knapstad kom til kafeen for en kopp kaffe og litterært påfyll.

LITTERÆRT PÅFYLL: Bokormene Liv Belgen (69, t.v.) fra Svinndal og Eva Dybedahl (65) fra Knapstad kom til kafeen for en kopp kaffe og litterært påfyll. Foto:

Liv Belgen (69) fra Svinndal og Eva Dybedahl (65) fra Knapstad tilstår begge å være bokormer, og at de besøker kafeen i Spydeberg sentrum for første gang.

– Vi er interessert i bøker, begge to, og vi leser mye. Det er det litterære bidraget som har fått oss hit i dag, sier damene med ørlite grann forventning i den kaffeduftende atmosfæren.

(Saken fortsetter under bildet)

FORNØYD KAFÉVERT: Daglig leder ved Café Fossum, Hanne Dalen, syntes det var hyggelig å servere kundene litterær lunsj for første gang.

FORNØYD KAFÉVERT: Daglig leder ved Café Fossum, Hanne Dalen, syntes det var hyggelig å servere kundene litterær lunsj for første gang. Foto:

Populær kafé

Populær er kafeen, som drives av Stiftelsen Fossumkollektivet – og daglig leder Hanne Dalen (49) tok neppe en stor sjanse da hun inviterte til litterær lunsj i samarbeid med biblioteket.

– Det er første gangen vi prøver dette. Biblioteket tok kontakt med oss og spurte om vi kunne finne på noe sammen. Det er jo hyggelig innimellom å kunne bruke kafeen til noe annet enn bare ordinær kafé, sier Hanne Dalen, som har mange kunder innom også uten litterært påfyll.

– Glad i å lese selv?

– Jeg leser bøker! Krim, biografier og også noe faglitteratur, sier Dalen, som er utdannet vernepleier.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags