Gå til sidens hovedinnhold

Politiet ber om tips etter funn av stjålet automatgevær

Artikkelen er over 5 år gammel

ASKIM: 15. september i år ble det funnet en gitarveske med våpen i rundkjøringen ved Ravinedalen/Stegenveien, på Osloveien. Denne ble levert inn på Indre Østfold politistasjon i Askim. Politiet holdt da kortene ganske tett til brystet med tanke på detaljer, men har siden da etterforsket saken.

Nå bekrefter politiet overfor Smaalenenes Avis at et av våpnene i vesken var et AG-3 automatgevær.

Fant våpen og ammunisjon like ved politihuset  

– Dette geværet er stjålet, og vi ønsker nå tips fra publikum i den videre etterforskningen, slik at vi kan spore opp hvordan vesken havnet her, sier Thea Kaabbel. Hun er politioverbetjent ved Indre Østfold politistasjon.

Politiet gikk ut med en lignende oppfordring da vesken ble levert inn, uten hell, men håper på bedre respons denne gangen.

AG-3 er det tidligere enhetsvåpenet til det norske Forsvaret, og er et kraftig automatgevær med en skuddtakt på 600 skudd i minuttet. Det ble innført i Forsvaret i 1966, men er nå stort sett blitt utfaset til fordel for mer moderne våpen. Det er imidlertid fortsatt i bruk hos deler av Heimevernet.

Selv om våpenet kan ha befunnet seg hos privatpersoner er Forsvaret er den rettmessige eieren av våpenet, så Kaabbel understreker at det ikke er tema for den videre etterforskningen.

– Våpenet er meldt stjålet via en anmeldelse, men det er ikke hjemmehørende i distriktet, så vi lurer derfor på hvordan det endte opp i Indre Østfold, sier Kaabbel.

Kaabbel opplyser også om at det var andre våpen i vesken, men ønsker ikke å gå i detalj om type og opphav når det gjelder disse.

Stasjonssjef ved Indre Østfold politistasjon, Trond Widme, har tidligere bekreftet at noe av ammunisjonen i vesken var rifleammunisjon, men det er ikke kjent hvorvidt denne passer til AG-3-geværet.

Personer som eventuelt har tips i saken bes ta kontakt med Indre Østfold politistasjon.

Kommentarer til denne saken