KrF-leder Knut Arild Hareide møter motvind i Østfold

Ser litt mot høyre: Britt E. Gulbrandsen fra Spydeberg er første nestleder i Østfold KrF og ordførerkandidat i Indre Østfold KrF. Hun foretrekker at KrF fortsatt blir et støtteparti til regjeringen.

Ser litt mot høyre: Britt E. Gulbrandsen fra Spydeberg er første nestleder i Østfold KrF og ordførerkandidat i Indre Østfold KrF. Hun foretrekker at KrF fortsatt blir et støtteparti til regjeringen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

KrF-leder Knut Arild Hareide får ingen støtte av sentrale KrF-politikere i Indre Østfold. Det blåser en Høyre-vind blant KrF-politikerne i fylket.

DEL

SPYDEBERG/EIDSBERG: Både varaordfører Øivind Reymert i Eidsberg og partiets ordførerkandidat Britt Egeland Guldbrandsen i Indre Østfold kommune, foretrekker at partiet går inn i Solberg-regjeringen.

Foretrekker Erna

– Lokalt har vi samarbeidet med Høyre og Venstre i 7 år, og vi har flertall uten Frp. Dette har vært et godt lokalt samarbeid som jeg også kan gå for nasjonalt. Jeg støtter dem som vil gå inn i Solberg-regjeringen, sier Øivind Reymert.

Dermed går varaordføreren i Eidsberg mot partileder Knut Arild Hareide om å danne regjering med Ap og Sp.

Tidligere Spydeberg-ordfører Britt Egeland Guldbrandsen som nå er KrFs ordførerkandidat til Indre Østfold kommune, mener veivalg om regjeringsmakt bør tas når det er valg. Da kan velgerne avgjøre spørsmålet.

– Aller helst vil jeg at partiet skal være som nå, et støtteparti til regjeringen. Men må jeg velge, vil jeg stemme for at partiet går inn i Solberg-regjeringen, svarer hun Smaalenenes Avis.

(Saken fortsetter under bildet)

God erfaring:KrF-varaordfører Øivind Reymert (t.h) har god erfaring med å samarbeide med Høyres Erik Unaas ogVenstres Ingunn Herstad Hensel i Eidsberg, og mener partiet godt kan ha et slikt samarbeide på regjeringsnivå også. Reymert er andre nestleder i fylkespartiet.

God erfaring:KrF-varaordfører Øivind Reymert (t.h) har god erfaring med å samarbeide med Høyres Erik Unaas ogVenstres Ingunn Herstad Hensel i Eidsberg, og mener partiet godt kan ha et slikt samarbeide på regjeringsnivå også. Reymert er andre nestleder i fylkespartiet. Foto:

Fylkesleder Brynjar Høidebraaten ser også mot høyre.

– Går KrF i regjering med Ap og Sp, blir SV en del av det parlamentariske flertallet. Jeg har vanskelig for å tro at SV vil bidra til å fremme KrFs politikk, sier han, og peker i stedet på Solberg-regjeringen.

Blåser høyrevind

KrFU-fylkesleder Kamilla Synnøve N. Pettersen fra Skiptvet sier til Dagsavisen at de ønsker et fortsatt samarbeid med dagens regjering. Det gjør også Olav Moe, partiets gruppeleder i fylkestinget. Lokalpartiet i Fredrikstad er det største i Østfold. I følge Fredriksstad Blad går lederen der inn for at partiet bør gå mot høyre.

Når KrF-politikerne i Østfold skal ta sitt veivalg i et ekstraordinært årsmøte på tirsdag vil de ikke binde opp sine 8 delegater.

(Saken fortsetter under bildet)

– Delegatene vi sender vil representere Østfold-stemningen blant oss KrF-politikere, men de blir ikke bundet, understreker fylkeslederen.

Hvilke Østfold-politikere som skal til landsmøtet avgjøres på tirsdag. Men fylkeslederen er soleklar. Det er de 7 andre delegatene som skal velges.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken