Koran-utstilling på biblioteket

ÅPNET UTSTILLING: Ordfører Tor Melvold stod for den offisielle åpningen av koran-utstillingen i Trøgstad. Han fikk også et eksemplar av koranen på norsk-arabisk av imam og misjonær Ch. Shahild Mahmood Kahloon (t.v.). Til høyre står Ch. Maqsood A. Virk som er utstillingsansvarlig.

ÅPNET UTSTILLING: Ordfører Tor Melvold stod for den offisielle åpningen av koran-utstillingen i Trøgstad. Han fikk også et eksemplar av koranen på norsk-arabisk av imam og misjonær Ch. Shahild Mahmood Kahloon (t.v.). Til høyre står Ch. Maqsood A. Virk som er utstillingsansvarlig. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Trøgstad er den femte norske kommunen som etter nyttår åpner dørene for en koran-utstilling. Ahmadiyya Muslim Jamaat Norge er ansvarlig for utstillingen.

DEL

En helt spesiell utstilling er nå på plass på biblioteket i Trøgstad. Utstillingen som har plass i foajeen foran biblioteket, omhandler Koranen, muslimenes hellige bok, og vil være tilgjengelig for publikum ut februar måned.

Forskjellige emner

Utstillingen vil bestå av forskjellige oversettelser av Koranen, deriblant norsk, engelsk, fransk, spansk og en rekke andre språk.

Pamfletter, brosjyrer og hefter om islam vil også være tilgjengelig. Av disse kan nevnes emner som kvinnens stilling i Islam, islamsk filosofi og grunntanke, islam og blasfemi, jihad og islamsk svar på vår tids utfordringer, for å ha nevnt noen.

For interesserte vil det være mulig å låne eller få sitt eget eksemplar av Koranen på norsk, eventuelt annen litteratur som måtte falle i smak.

En reformbevegelse i Islam

Ahmadiyya Muslim Jamaat Norge står for utstillingen som ble offisielt åpnet av ordfører Tor Melvold onsdag 15. januar.

Ahmadiyya-bevegelsen er en reformbevegelse i Islam som ble grunnlagt i India mot slutten av det 18. århundret. Den kjennetegnes blant annet for sin rasjonelle tilnærming til troen og for sitt motto: – Kjærlighet til alle, ikke hat mot noen.

Mens Ahmadiyya på verdensbasis har flere titalls millioner medlemmer fordelt på 189 land, bor det i Norge omkring 1500 ahmadiyya-muslimer. Av disse er de fleste bosatt på Østlandet.

Mandag åpner en tilsvarende utstilling i Spydeberg.

Artikkeltags