Enklere Liv-kjeden legger ned 25 butikker – 60 arbeidsplasser forsvinner

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De nye eierne i butikkjeden Enklere Liv legger ned 25 butikker. Det omfatter 60 arbeidsplasser.

DEL

Enklere Liv fortsetter etter konkursen, men satser på noen få av sine nå 65 butikker.

I august ble det klart at butikkjeden Enklere Liv gikk konkurs etter det som har vært en tøff sommer for varehandelen. Jotunfjell Partners gikk så inn som nye eiere og Enklere Liv fortsetter videre - dog er de nå i gang med å legge ned butikker, skriver E24 tirsdag.

Kjeden har ingen butikker i Indre Østfold. De butikkene som ligger nærmest vårt område er i Ski, Sarpsborg og Moss.

Restrukturering

Selskapet stenger nå 25 butikker, som ledd i en ny strategi som skal få Enklere Liv på bena igjen. Butikkene holder åpent ut januar.

- Et tøft handelsmarked har medført at vi gjør en ytterligere restrukturering, hvor vi satser på de største butikkene våre og videre på netthandel hvor vi har en sterk utvikling med over 25 prosent årlig vekst de siste årene, sier konsernsjef i Enklere Liv, Roar Arnstad til E24.

60 arbeidsplasser berørt

De skriver videre at selskapet så skal satse på de 40 resterende butikkene. Omkring 60 arbeidsplasser berøres av restruktureringen, mens det samtidig blir påpekt at omkring 200 ansatte får beholde jobben etter konkursen.

- Enklere Liv er en sterk merkevare i Norge med et konsept som i seg selv er relativt unikt. Men det er liten vekst i et utfordrende handelsmarked og vi som alle andre aktører må arbeide hardt og smart for å vinne forbrukerne over tid, sier Arnstad til E24.
 

Artikkeltags