Skal du ut og reise med buss i fylket? De gamle rutetidene gjelder fortsatt

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Smaalenenes Avis har blitt kontaktet av Bjørn Øyvind Eng i Trondheim. I forbindelse med at han skulle planlegge en rundreise i Indre Østfold med kollektivtrafikk oppdaget han mangelfulle opplysninger hos Østfold kollektivtrafikk.

– Når jeg klikket med inn på rutetabellene for buss for de forskjellige områdene i Østfold sto det at disse gjaldt fram til 31. desember 2017, og ikke noe om hva som gjaldt videre for 2018, sier Eng.

Når Smaalenenes Avis sjekker på nettsidene til Østfold kollektivtrafikk får vi de samme opplysningene.

– Etter litt fram og tilbake, og kontakt med diverse personer fikk jeg først opplyst at tabellene skulle være oppdatert, men at det kunne ha litt å si hva slags nettleser jeg benyttet, men jeg fikk kun opp de samme tabellene uansett hva jeg forsøkte, sier Eng.

Etter en stund fikk han en innrømmelse på at dette faktisk ikke var oppdatert.

– De de da sa til meg var at rutetidene som ligger ut fortsatt gjelder, selv om datoene er feil. Det er kanskje litt relevant å vite for eventuelt andre som skal ut og reise kollektiv, og som lurer på dette. Med NSB kan man i motsetning til dette oppleve store endringer i rutetider fra en dag til en annen.

Eng fikk også lovnader om at Østfold kollektivtrafikk skulle få fart på arbeidet med å oppdatere rutetabellene.

Markedssjef i Østfold kollektivtrafikk, Kjetil Gaulen, sier til Smaalenenes Avis at arbeidet med å oppdatere ruteinformasjonen er i gang.

– Dette har tatt noen tid, men selve tabellene og tidene skal være gyldige. Det er mulig det fortsatt står noen gale datoer her og der, men det er bare å overse inntil videre, sier han.

Artikkeltags