Klart for nytt bruktmarked – gir overskuddet tilbake til barn og unge

LAGER BRUKTMARKED: Camilla Lindebakk, Janikke Larsen og Marianne Jelstrup er initiativtakere til bruktmarkedet.

LAGER BRUKTMARKED: Camilla Lindebakk, Janikke Larsen og Marianne Jelstrup er initiativtakere til bruktmarkedet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Camilla Lindebakk har drevet bruktmarked i Ski tidligere. Nå har hun slått seg sammen med en annen mor og startet bruktmarked på Knapstad.

DEL

KNAPSTAD: Siden 2013 har det vært arrangert bruktmarked på Knapstad. Søndag 28. oktober braker det løs med nytt loppemarked på Knapstad barneskole, en av personene bak bruktmarkedet står Camilla Lindebakk.

Hvorfor har du valgt å starte bruktmarked på Knapstad?

–Jeg har drevet bruktmarked i Ski i noen år. Jeg syns at det ble langt å reise etterhvert. Da luftet jeg ideen for en veninne av meg, og tenkte at vi gjør det her på Knapstad i stedet, forteller iniativtaker Camillia Lindemark.

– Hvordan har mottagelsen vært, er det mange som har benyttet seg av bruktmarkedet?

– Det begynte veldig smått, sakte, men sikkert blir det mer. Nå har vi nesten 200 levrandører, det er ikke alle som leverer hver gang. Det er flere og flere som etterspør og savner det hvert år, svare hun.

– Hvordan er fordelingen på inntektene?

– Levrandøren setter prisen selv. Av den prisen får de 75 prosent. De resterende 25 prosentene får Knapstad Vel. Levrandøren er selv ansvarlig for å hente oppgjør og de usolgte varene.

– Hvorfor har dere valgt å gi en prosentandel til Knapstad Vel?

– Det valget var basert på to ting. For det første at de hjelper oss med bæring av bord og litt sånn. For det andre er det jo barneting vi selger, vi ønsker å gi barna på Knapstad noen ting. Vi vil at pengene kommer til gode for de som bor på Knapstad. Overskuddet er øremerket barn og unge, og har bla blitt brukt til opprusting av "snipp og snapp "-lekeplass og grillplass i skolebakken på Knapstad, sier hun.

– Stiller dere noen krav til varene dere selger?

– Vi stiller krav til at artikler er hele og rene, så man skal slippe og gå gjennom mengder av ubrukelige gjenstander, forteller hun.

Videre påpeker hun at et bruktmarked er en vinn-vinn situasjon for alle parter.

– Vi ønsker å fronte miljøvennlige alternativer og gjenbruk av klær og utstyr til barn. Det er vinn-vinn situasjon på alle kanter. Leverandører får penger for å selge, kunder får kjøpe det de trenger til en rimelig penge, miljøet vinner ved at man unngår merkjøp og lokalmiljøet får tilskudd til barn og unge, forteller Lindebakk.

Artikkeltags