Kjøpes av medlem i Islamsk Råd

Artikkelen er over 9 år gammel

Landstedet Strømnes i Skiptvet er solgt for 15,2 millioner kroner. Ny eier er et medlem i Islamsk Råd Norge.

DEL

– Dette gikk over all forventning raskt. Stedet ble lagt ut for salg for mindre enn en måned siden, sier stedets tidligere eier, Rolf Heiestad fra Skiptvet.

Han bekrefter at han var hos DnB Nor i Oslo og skrev kontrakt i går. Salgssummen ble 15,2 millioner kroner.

Et slags kurssted

– Jeg husker i farten ikke navnet på den nye eieren, men han er tilknyttet Islamsk Råd Norge. Jeg tror det er meningen at stedet skal brukes som et slags kurssted. Strømnes egner seg veldig fint for slik bruk, sier Heiestad.

Eiendomsmegler Kent Brunvoll har hatt hånd om salget hos DnB Nor. Han ønsker ikke å oppgi navnet på den nye eieren før tinglysningen er i orden. Han bekrefter imidlertid at eiendommen er solgt.

Generalsekretær i Islamsk Råd, Shoaib Sultan, sier at han er ukjent med kjøpet og at det ikke har skjedd på vegne av Islamsk Råd Norge.

– Men det kan godt hende at kjøperen er medlem hos oss og har tanker om hvordan stedet kan brukes, sier han.

Strømnes ligger straks sør for Vamma, og har lang eiendomsgrense mot Glomma. Eiendommen er på 40 mål og ble lagt ut for salg med en antydet pris på 15,0 millioner kroner.

– Det var ikke så mange på visning. En kvinne viste stor interesse og ønsket å bruke stedet som et rehabiliteringssenter, men det strandet visst på finansieringen, sier Heiestad.

– Jeg kalkulerte med at salget ville ta rundt to år og var forberedt på å smøre meg med tålmodighet. Så dette gikk overraskende kjapt, sier han.

Og legger til at han ikke tar noe for gitt før han har pengene konkret på plass på egen konto.

Laget i Russland

Heiestad forteller at han kjøpte eiendommen i 2001. Den ble også den gang brukt som feriested og var eid av familien Ottesen. Dagens bygningsmasse har kommet opp i løpet av de siste årene.

– Mye har jeg bygd opp selv. Husene er i laftestil og jeg har tegnet selv. Jeg har sendt tegninger til Russland og fått laget bygningene der borte, opplyser han.

Da Heiestad overtok sto det et gammelt hus og en gammel låve på eiendommen. Det fikk han lov til å brenne ned, ettersom det var store angrep av fuktskader.

Dagens hovedhus på Strømnes har boligstandard.

– I utgangspunktet hadde jeg tenkt å ha Strømnes som et sted å kose meg med og bo en del av året. Men lungesvikt førte til at jeg måtte gjøre om på planene, sier Heiestad.

Artikkeltags