MYSEN: Søndag gikk nemlig årets TV-aksjon av stabelen, og i år gikk pengene til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn.

– Det var veldig mange som dukket opp, så det var jo et luksusproblem. Folk ble stående på venteliste, og noen måtte rett og slett bare få kringle og kaffe uten å ta en rode. Alle roder ble besatt ganske raskt, sa Per Inge Bjerknes, leder av TV-aksjonskomiteen i Eidsberg. 

Lokalavisen var innom Eidsberg Sparebanks lokaler rundt halv fire, og på en halvtime var alle rodene dekket.

– Det er jo et tegn på at årets aksjon engasjerer, og at mange ønsker å bidra til Kirkens Bymisjons arbeid med å bekjempe utenforskap. Så det tyder veldig bra, fortsetter Bjerknes.

På sin egen Facebook-side søndag kveld beklager han at ikke alle fikk gå med bøsser, men at han er glad for engasjementet. Ved 21.30-tiden var tallene for Eidsberg på hele 220.339 kroner.

LES OGSÅ: Måtte svare på flere kritiske spørsmål etter Tolga-saken – rådmannen har valgt full åpenhet

(Saken fortsetter under bildet)

 

Mysenrussen bidro

– Jeg synes det gikk veldig bra med tanke på at aksjonen ble litt bråbestemt fra vår side. Mysenrussen har ikke pleid å gå for TV-aksjonen tidligere, men årets tema fenget oss noe som gjorde at vi ønsket å bidra, sier Emil Langsrud Westlie, en av russepresidentene på Mysen videregående skole.

– Vi ønsket å bidra fordi vi mener pengene går til en flott sak. I en russetid står inkludering sentralt, noe som Kirkens Bymisjon setter i fokus med arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn, forteller han.

LES OGSÅ: Hvem skaper begeistring i Marker?

(Saken fortsetter under bildet)

 

Åpnet dørene

Hos Kirkens Bymisjon i Mysen var det gratis suppe, og salg av kaffe og kaker. Da avisen var der hadde rundt 60 personer vært innom. Her var de meget fornøyde med mottakelsen av antall bøssebærere og stemningen. Etter at bygdas befolkning leverte fra seg bøssene tok de turen til kafeen.

– Hittil har det vært helt fantastisk. Vi startet dagen i Mysen kirke, hvor kollekten gikk til TV-aksjonen. Vi har vært i banken og sett overveldende mange bøssebærere. Phoenix Haga er her for å spille for oss, og det har vært fullt hus her frem til nå, sier Cathrine Srøbka Myhre, som er ansatt på bymisjonen.

LES OGSÅ: Harald Rønneberg: – Fantastisk å rappellere ned Mysen kornsilo

(Saken fortsetter under bildet)

 

Hun synes det er trist at det hele nå snart er over.

– Det er jo litt vemodig for nå har vi jobbet intenst med dette i to måneder, og det har vært mye jobb. Vi har vært på skoler, kommunestyremøte og over alt. Så det er klart når dette her roer seg så blir det jo en helt annen hverdag, det blir rart å starte med vanlig hverdag igjen, forsetter Srøbka Myhre.

Hva tenker du om antall bøssebærere?

– Det sier jo at vi virkelig har klart å nå ut med budskapet vårt, og har klart å engasjere. Og at veldig mange forstår, og er interessert i at folk skal være mindre alene sammen rett og slett, avslutter hun.