Kattunger etterlatt i poser for å dø

MÅTTE AVLIVES: Dyreklinikken i Mysen beregnet alderen på kattungene til mellom tre og fem uker. Av dyrevernsmessige årsaker måtte de avlive kattungene.

MÅTTE AVLIVES: Dyreklinikken i Mysen beregnet alderen på kattungene til mellom tre og fem uker. Av dyrevernsmessige årsaker måtte de avlive kattungene. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

To små gjennomvåte og kalde kattunger kjempet forgjeves for livet etter å ha blitt reddet ut av godt igjenknyttede bæreposer i Mysen.

DEL

Det var ved hjemmet sitt i Bekkefarveien i Mysen torsdag at Thor Loe Trippestad begynte å høre skjærende katteskrik. Han gikk for å undersøke hva det kunne være og fant ut at lyden kom fra en hardt igjenknyttet bærepose ved veien nedenfor huset. Han rev den opp og kom til nok en bærepose og inni denne fant han to små, hjelpeløse kattunger, uten noen sjanse til å komme seg ut på egen hånd.

– Tragisk

Trippestad tok så med de to kattungene opp på gårdsplassen sin. Han så imidlertid med en gang at det var lite håp for dem. Kattungene var livredde, gjennomvåte og kalde. De holdt seg tett inntil hverandre for å holde varmen samtidig som de skrek. Trippestad forstår ikke hvordan noen kan utsette uskyldige dyr for noe sånt.

– Det er helt tragisk at noen vil etterlate små kattunger til å pines ihjel. De ble jo sakte kvalt. Hvis noen orker å gjøre dette mot dyr, må de vel også klare å få det gjort på en mer human måte, sier han. Trippestad nølte ikke med å kjøre de små kattungene til Dyreklinikken i Mysen. En helt riktig avgjørelse, ifølge Ida Holth ved dyreklinikken.

Måtte avlives

– Dessverre var det ikke noe håp for disse kattungene og av dyrevernsmessige årsaker måtte vi avlive dem. Kattungene kom hit våte, kalde og vettskremte. Det var ikke noe moro. Det var helt forferdelig å få vite forhistorien til dette og å se dem ligge der å kjempe for livet. Dette er helt klart dyremishandling, forteller Holth. Hun legger til at kattungenes alder ble beregnet til mellom tre og fem uker.

Ansatte ved Dyreklinikken i Mysen kan opplyse om at de får inn noen stygge tilfeller, men at det heldigvis ikke er så mange. De oppfordrer alle som finner mishandlete dyr til å bringe dem til dyreklinikker til vurdering og eventuelt få dem avlivet på en human måte. Utgifter til dette faller ikke på bringeren, men betales av Mattilsynet.

Artikkeltags