Kappes i brolegging

GÅR FOR GULL: 20-åringene Petter Bakurowitz fra Båstad (t.v.) og Helge Rustad fra Askim skal dra hjem seieren i anleggsgartneri i Wold Skills i Japan i november.

GÅR FOR GULL: 20-åringene Petter Bakurowitz fra Båstad (t.v.) og Helge Rustad fra Askim skal dra hjem seieren i anleggsgartneri i Wold Skills i Japan i november. Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

To indre østfoldinger utgjør det norske landslaget i anlegggartneri. Nå skal Petter Bakurowitz fra Båstad og Helge Rustad fra Askim delta i World Skills i Japan.

DEL

20-åringene Petter Bakurowitz og Helge Rustad er lærlinger i anleggsgartnerfaget fra Kalnes videregående skole i Sarpsborg. I fjor vant indre østfoldingene NM og avanserte dermed til landslaget.

I skrivende stund er Bakurowitz og Rustad i Gøteborg, hvor de har landskamp i anleggsgartneri mot Sverige og Finland - for å øve seg til World Skills. I Japan skal 800 deltakere fra 40 land kjempe om å ta gull.

- Vi gleder oss veldig. Det er en ære å få representere Norge. Det blir dessuten spennende å få se Japan, sier 20-åringene.

Det er i år første gangen at Norge er med i konkurransen, som blir holdt annenhvert år. I Wold Skills skal guttene løse en oppgave, som er designet som et ”ekteskap„ mellom japanske og vestlige anleggstradisjoner, slik som kutting, splitting, brolegging og stabling av stein.

- Vi tror det blir veldig krevende, sier Bakurowitz og Rustad.

Les mer om denne saken i papirutgaven eller PDF-utgaven av Smaalenenes Avis torsdag 6. september.

Artikkeltags