Sykehus-streiken trappet opp – inviterer til fanemarkering onsdag morgen

Foto:

Fra i dag tirsdag 11.06 ved arbeidstid start ble streiken ved Sykehuset Østfold trappet opp og Fagforbundet har tatt ut 25 ansatte i streik, dette i tillegg til de som er tatt ut fra YS-forbundet Delta.

DEL

– Sykehusdirektørene får 790.000 i pensjon, minst! Hvorfor unner de ikke da sine ansatte i små stillinger og tilkallingsvikarer pensjon fra første krone? Det er smålig av Spekter og direktørene i helseforetakene å ikke imøtekomme kravet om pensjon fra første krone uavhengig av stillingsstørrelse, det finnes nemlig ikke et eneste godt argument for den forskjellsbehandlingen arbeidsgiver praktiserer, sier foretakstillitsvalgt og streikeleder ved Sykehuset Østfold, Marius Bjørndalen.

Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

LES OGSÅ: Rundt 500 ut i sykehusstreik etter brudd i meklingen

60 ansatte ved Sykehuset Østfold på Kalnes har i snart to uker vært ute i streik. Det skjedde som følge av brudd i meglingen mellom LO og YS. Disse 60 er spredd over nærmere 40 seksjoner i sykehuset på Kalnes.

(Saken fortsetter under bildet)

Streiken rammer blant annet timeoppfølging, dokumentasjonsarbeid, vedlikehold av medisinteknisk utstyr, renhold, pasient- og varetransport på de berørte sykehusene.

– Som foretakstillitsvalgt i Sykehuset Østfold håper jeg ledelsen vår er enige med oss i at dagens ordning er urimelig og at de ovenfor Spekter vil ta til ordet for at kravet innfris, sier Bjørndalen.

LES OGSÅ: Storstilt lærerstreik avverget to timer før fristen

Det vil gjennomføres en Fanemarkering ved hovedinngangen på Sykehuset Østfold Kalnes onsdag morgen. Her vil sentrale personer fra LO og LO-Stat holde appeller, samt at flere fagforeninger fra Østfold vi delta.

Artikkeltags