Ville lære barna gleden av å gi: – Vanskelig å holde tårene tilbake

Yngstemann i familien Hansen-Steensgaard, Maximillian,  ute og deler glede i familiens omvendte julekalender.

Yngstemann i familien Hansen-Steensgaard, Maximillian, ute og deler glede i familiens omvendte julekalender. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Familien Hansen-Steensgaard hadde i desember en omvendt julekalender, det gledet mange mennesker.

DEL

– Ideen om en omvendt julekalender kom i november en gang, hvor jeg så folk rundt meg begynte å stresse med 24 små gaver til hvert barn. Vi har tidligere holdt på med dette selv, men i fjor stoppet dette. Så i stedet for å stresse med å finne 72 billige små gaver, ble det laget en liten kalender med hyggelige ting vi kunne gjøre for andre.

– Vi har vært rundt i noen butikker i Mysen, til noen eldre, noen i kommunen vi har hatt kontakt med i løpet av året og noen av ungenes venner har fått julekort og hjemmelaget cookies på døra.

De dagene hvor de av ulike årsaker ikke har kunnet reise ut har familien gjort noe hyggelig sammen, som for eksempel å lese julehistorier og drikke kakao.

– Tidligere år har vi levert gaver til fattighuset, gitt overraskelser til hjemløse i Oslo, laget ugler og solgt og gitt pengene til Phoenix Haga. Det er noen små drypp i havet, men det er så godt å se hvor glade alle har blitt når vi har kommet. Jeg og mannen min ønsker å vise barna at det er en gave i seg selv å gjøre andre glade, forteller Cecilie Hansen-Steensgaard

– Klarte ikke holde tårene tilbake

Innehaver Tove Baklund i Mysen Glass og Leker skryter uhemmet av familien Hansen-Steensgaard som i desember kom å overrasket hun og mannen Øystein i butikken.

– De er kunder her, og når de gjør sånt, da blir man rørt, sier Tove.

For da Tove sto på jobb kom familien Hansen-Steensgaard innom. Cecilie og Ronny Hansen-Steensgaard sammen med barna Vilde, Maja og Maximillian hadde i desember en omvendt julekalender, der de hver dag ga noe til noen de ville glede.

– Jeg var så trøtt og sliten etter mye jobbing, så når de kom og overrasket meg klart jeg ikke å holde tårene tilbake, forteller Tove.

(Saken fortsetter under bildet)

– Julen handler jo om å glede andre, og det gjorde virkelig den fine familien, sier hun.

– Fine folk i Mysen

Tove lot seg virkelig overraske over at familien stakk innom og viste at de satt pris på butikken.

– Du forventer ikke noe sånt. Vi gjør så godt vi kan her, vi legger virkelig sjela vår i butikken, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Tove og Øystein Baklund satt stor pris på at de var blant dem familien Hansen-Stensgaard ville overraske i desember.

Tove og Øystein Baklund satt stor pris på at de var blant dem familien Hansen-Stensgaard ville overraske i desember. Foto:

– Det er så mange fine folk i Mysen som virkelig stiller opp for lokale butikker. Julesalget har gått greit, som vi pleier å si, forteller Baklund.

Artikkeltags