Trøgstingene synes 6.000 kroner er en altfor mild dom for å feilskyte denne kronhjorten

FEILSKUTT: Den flotte kronhjorten med 11 taggers gevir veide 120 kilo. Noe helt annet enn et rådyr på 30 kilo.

FEILSKUTT: Den flotte kronhjorten med 11 taggers gevir veide 120 kilo. Noe helt annet enn et rådyr på 30 kilo. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

TRØGSTAD: Oslo-mannen som fikk en bot på 6.000 kroner for å felle en kronhjort da han var på rådyrjakt i Tosebygda 19.desember i fjor, kan få en større bot. Reaksjonene i lokalmiljøet er nemlig så sterke at kommunen skal se på størrelsen av boten på nytt.

– Jeg har fått mange reaksjoner fra sambygdinger. De mener boten på 6.000 kroner er for mild, sier Martha Hersleth Holsen.

Denne Sp-politikeren tok opp saken i formannskapet.

– Folk synes at størrelsen på boten ikke samsvarer med hva som faktisk skjedde, forklarer hun.

Nå vurderer kommunen å anke dommen. Det bekrefter ordfører Ole André Myhrvold. Den nye skogs og - viltforvalteren skal se på saken.

Skadeskutt

Smaalenenes avis har tidligere omtalt saken flere ganger, om Oslo-jegen i  50-årene som trodd det var et rådyr han traff , da han felte den 120 kilo tunge kronhjorten. Saken ble omtalt like etter at hendelsen skjedde. Avisen erfarte da  at det var langt ifra noen fulltreffer, da mannen skjøt. Han traff dyret i baken, og det fortsatte å løpe. Andre jegere måtte avfyre en rekke skudd, før dyret omsider falt om i en bekk.

Viltnemndas leder i Trøgstad, Frode Risbråthe var overrasket over størrelsen på boten. Men det er ganske stor forskjell på en kronhjort og et rådyr. – Det er vanskelig å si hva som hadde vært riktig straff, og vi må bare akseptere det myndigheten bestemmer. Jeg håper bare at dette ikke sender signaler om at det kun koster deg 6.000 kroner hvis du skyter en kronhjort ulovlig, uttalte han tidligere til Smaalenenes avis.

Størrelsen på boten som Oslo-jegeren fikk har blitt en snakkis i kommunen. Mange er enig med  Risbråthe.

Artikkeltags