Trollbandt publikum med bildeshow og kåseri om diger elg

Folksomt: Rundt 60 personer tok turen til Tingvoll denne kvelden for å lære om elgforvaltning og ulv, og for å kose seg med Bjørn Brendbakkens fantastiske naturfotografier og spennende historier.

Folksomt: Rundt 60 personer tok turen til Tingvoll denne kvelden for å lære om elgforvaltning og ulv, og for å kose seg med Bjørn Brendbakkens fantastiske naturfotografier og spennende historier. Foto:

Av
DEL

HOBØL: Mandag var det villmarkskveld på Tingvoll i Hobøl, i regi av Landbrukskontoret i Hobøl, Spydeberg og Askim.

Rundt 60 fremmøtte var kommet for å høre foredrag om forvaltning av hjortevilt, erfaringer med forvaltning av elg i områder med ulv, og ikke minst høre den kjente fotografen og skribenten Bjørn Brendbakken kåsere og vise bilder av diger elg i traktene rundt Dovrefjell og Østerdalen.

Foredragsholder er Pål Erik Jensen snakket om offentlig viltforvaltning, spesielt om roller og utfordringer i Østfold. Frank Robert Lund fra Trysilvassdragets skogeierlag holdt foredrag om forvaltning av elg og hjortevilt i områder med ulv.

LES OGSÅ: Lokal ulv yngler: – To ulvevalper påvist i Hobøl-reviret

Mer aggressiv

Lund forklarte at den Skandinaviske ulven er en mer effektiv jeger enn ulven i Nord-Amerika, og viste blant annet til at elgen i Nord-Amerika av ulike årsaker er betydelig mer aggressiv mot både folk og ulv enn det den skandinaviske elgen er. Han sa også at kunnskap om revirets størrelse og ulvenes bruk av dette er det viktigste i elgforvaltningen.

Kjell Olav Revhaug fra Rygge og Ulf Veidahl fra Våler var to av dem som hadde tatt turen for å høre foredrag på villmarkskvelden. Begge er jegere, og er opptatt av viltforvaltning generelt og elg spesielt.

Elgjegere: Kjell Olav Revhaug (f.v.) og Ulf Veidahl gledet seg til å høre Bjørn Brendbakkens elgfortellinger.

Elgjegere: Kjell Olav Revhaug (f.v.) og Ulf Veidahl gledet seg til å høre Bjørn Brendbakkens elgfortellinger. Foto:

– Med tanke på hvordan ulven etablerer seg her i området, er det interessant og relevant for oss å høre mer om hvordan de forvalter elg i områder med ulv. Vi har hatt store mengder elg i våre trakter, men antallet er på vei ned. Det har vært en styrt nedgang, men med ulvepredasjon i tillegg blir dette en ny utfordring vi må tilpasse oss, sier Revhaug.

– Vi gleder oss også til å høre Bjørn Brendbakken, han er en av Norges råeste naturfotografer, tilføyer Veidahl.

Bjørn Brendbakken trollbandt publikum med mange flotte bilder av store elger med digre gevir. Mange av elgene har han fulgt gjennom mange år. Med drivende fortellerteknikk og flotte naturfotografier av elg og annet dyreliv tok Brendbakken tilhørerne med på en spennende reise i storslått norsk natur.

LES OGSÅ: Ulvejakt stanses midlertidig etter at WWF fikk medhold i retten

Artikkeltags