Ferie for nye landsmenn

Flott gjeng: Flyktningene fikk oppleve noen flotte dager i på Tjellholmen i skjærgården på Hvaler, takket være initiativet fra Lions i Trøgstad. Arnt Bostad

Flott gjeng: Flyktningene fikk oppleve noen flotte dager i på Tjellholmen i skjærgården på Hvaler, takket være initiativet fra Lions i Trøgstad. Arnt Bostad Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Flyktninger fra Syria og Afghanistan fikk oppleve en norsk sommerferie på Hvaler forrige uke.

DEL

TRØGSTAD: Lions Club Trøgstad har tatt med seg en gruppe flyktninger på sommerferie på Hvaler. Fra mandag til fredag forrige uke har reisefølget på rundt 25 personer bodd og kost seg med fisking, bading, båtturer og sightseeing på idylliske Tjellholmen.

– Lions Trøgstad feirer 40 år i år, og vi hadde lyst til å gjøre noe for å markere jubileet, sier komitéleder Vidar Sørby i Lions.

Snakket mer norsk

– Vi inviterte med oss sent ankomne flyktninger som har fått opphold og er bosatt i Trøgstad, til å bli med på sommertur. Tjellholmen er en liten øy utenfor Spjærøy. Der har KFUM/KFUK et flott leirsted. Vi fikk med oss rundt 15 stykker, deriblant en barnefamilie. Det har vært en meget vellykket tur.

– Det har vært lettere å komme i kontakt med innflytterne våre, tilliten har vokst, folk har smilt mye og engasjert seg. Flyktningene snakket også mye mer norsk de siste dagene, det er tydelig at de har følt seg tryggere og åpnet seg litt opp, sier Sørby.

LES OGSÅ: Gir 100-åring en gave som hele bygda kan få glede av

Fisking og moro

Turen ble organisert i samarbeid med flyktningkonsulenten i Trøgstad kommune, og er finansiert av Lions med støtte fra Frivillighetssentralen. En av Lions’ medlemmer er bussjåfør, og hadde leid buss til turen.

På Tjellholmen fikk gruppa besøk av to personer fra Norges Jeger- og Fiskeforening, som hadde med seg fiskeutstyr til utlån. Trubaduren Daniel Sandvik var også innom for å underholde.

Kameratene Sherzad Sofi Ali og Noraldin Razul kom til Norge for rundt to år siden, begge er flyktninger fra Syria.

– Det har vært en fin tur. Vi har fisket mye, kjørt båt og gått på turer. Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk være med på denne turen, sier Sofi Ali.

LES OGSÅ: Laget musikk med grønnsaker – nå kan du teste ny teknologi her

Bra tur: Vidar Sørby (f.v.), Sherzad Sofi Ali og Noraldin Razul er akkurat ankommet Trøgstad etter en fin ferie på Hvaler.

Bra tur: Vidar Sørby (f.v.), Sherzad Sofi Ali og Noraldin Razul er akkurat ankommet Trøgstad etter en fin ferie på Hvaler.

Artikkeltags