Innrømmet trusler

Artikkelen er over 14 år gammel

Den tiltalte mannen innrømmer å ha truet både innehaveren og en dørvakt ved Station Pub i Mysen. Samtidig har han anmeldt pubeieren for å ha forsøkt å hyre noen til å ta livet av tiltalte og hans kamerat.

DEL

MYSEN: Et skremmende trusselbilde ble tegnet i retten i går. En Mysen-mann innrømmet å ha kommet med trusler mot innehaveren og en dørvakt på Station Pub i Mysen. Samtidig forklarte mannen at han har anmeldt den samme innehaveren for å forsøke å rekruttere noen som kunne ta hans og kameratens liv. Prislappen skulle være 150.000 kroner per hode. De oppsiktsvekkende påstandene kom fram under en rettssak i Heggen og Frøland tingrett i går. Mannen på tiltalebenken kunne navngi flere personer som hadde fått direkte eller indirekte forespørseler om denne «jobben». Mysen-mannen, som nå har flyttet til Ålesund, hevder at også han har følt seg truet i lang tid. Men at han først nå gikk til det skrittet å anmelde daglig leder på Station Pub, Mette Leret. Anmeldelsen ble gjort i Ålesund. – Dette kjenner jeg ikke noe til. Dette er helt ukjent for meg, sa innehaver Mette Leret i retten. Hun var innkalt som vitne i saken. Dørvakten som også har blitt truet, er Jan Ivar Ringstad. Det er samme mann som ble skutt i beinet i Askim tidligere i høst. Den gang ble det løsnet en rekke skudd mot leiligheten hans. Her må vi presisere at i denne saken har politiet ingen mistenkte.

Amfetamin-tilståelse

Den 16. februar i fjor reiste tiltalte sammen med en kompis fra Askim til Oslo. De skulle kjøpte amfetamin. Det tiltalte ikke visste var at politiet spanet på ham. Politiet fulgte etter til et parkeringshus på Furuset. Der fikk Askim-mannen overrakt en pose. Politiet la seg på hjul, og etter hvert fant de ut at bilen måtte stoppes. Det ble gjort i en blindvei. Politiet måtte kjøre på bilen slik at den ikke kunne fortsette. Rett før ble noe kastet ut av vinduet. Dette skulle i ettertid vise seg å være 847 gram med amfetamin til en gateverdi på over en halv million. – Jeg var ikke i noen god form på den tiden. Gikk på lykkepiller og andre medisiner. Hadde en dårlig periode i livet mitt. Men jeg erkjenner denne saken, sa tiltalte under sin forklaring. Tiltalte erkjente de fleste av punktene i tiltalebeslutningen. Blant annet trusler mot Leret og Ringstad på Station Pub. Der hadde han besøksforbud, men innrømmet å ha brutt dette.

Et nytt liv

– Jeg har ønske om å starte et nytt og bedre liv. Derfor flyttet jeg til Ålesund i fjor. Det var vanskelig å komme seg ut av det miljøet jeg var i Indre Østfold. Nå har jeg fått nye kamerater i Ålesund, og de gangene jeg er hjemme på Mysen tar og noen av de gamle, gode kameratene kontakt. Det er hyggelig, forklarte tiltalte. Han har god støtte fra familien sin. Nå er han innstilt på å sone den dommen han får, slik at han kan få startet på nytt. Bistandsadvokat Henrik Blixrud fremmet et oppreisningskrav på 10.000 kroner på vegne av Mette Leret. Kravet ble levert inn dagen før rettssaken startet, og Leret selv kjente ikke noe konkret til kravet. Dette ble blankt avvist av sorenskriver Carl Hugo Lund.

Artikkeltags