Innfører p-gebyr på torget

Fornøyd: Daglig leder Lasse Gjeterud på Kiwi håper parkeringsproblemene på torget på Skjønhaug løser seg om kommunen får vekk de som parkerer ulovlig.

Fornøyd: Daglig leder Lasse Gjeterud på Kiwi håper parkeringsproblemene på torget på Skjønhaug løser seg om kommunen får vekk de som parkerer ulovlig. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

De som lar bilen stå i timevis på torget på Skjønhaug må ut med 500 kroner i parkeringsgebyr.

DEL

Trøgstad: Det mener rådmann Tor-Anders Olsen må til for å få slutt på parkeringstrøbbelet på torget på Skjønhaug og ved hallen.

Tirsdag skal politikerne i teknikk og naturutvalget behandle spørsmålet.

Askim-hjelp

Det kan bli parkeringsvakter fra Askim som skal ilegge trøgstingene bot. Godtar lokalpolitikerne gebyrordningen så vil administrasjonen forhandle med Askim om å leie parkeringsvakter.

Politiet i Follo skriver i et brev til kommunen at de er positive til at Trøgstad selv vil ivareta parkeringsovertredelsene. Politiet skriver også at parkeringsvakter fra Askim allerede har ansvar for å håndheve parkeringsbestemmelsene i Eidsberg.

– Det er spesielt på torget og ved kunstgressbanen parkeringsbestemmelsene brytes. For eksempel ved at pendlere som skal ta bussen videre inn til Oslo, parkerer bilen på torget på Skjønhaug, og lar den står der hele dagen. Men om man går 50 meter er det gratis langtidsparkeringsplasser i området, presiserer teknisk sjef Dag Arne Lier.

Han forteller også om at folk klager på parkering på fortauet ved kunstgressbanen.

– Dette er en sak vi har fått mange klager på og som har versert i flere år, legger han til.

– Hva vil det koster Trøgstad kommune å leie parkeringsvakter fra Askim?

– Det vet vi ikke ennå. Først må saken vedtas politisk. Deretter må vi forhandle med Askim, svarer han.

Okkuperer plassen

Daglig leder Lasse Gjeterud på Kiwi på Skjønhaug er fornøyd med at administrasjonen vil løse parkeringstrøbbelet og at saken nå er satt på den politiske dagsorden.

– Men aller først bør kommunen informere bilistene langt bedre. Det er satt opp et par skilt på torget. Men de står slik at mange overser dem. Skiltene bør være bedre plassert og godt synlig for at folk skal unngå gebyr, påpeker han.

Gjeterud forteller at han har vært i møte med kommunen om parkeringstrøbbelet, sam-men med Trøgstad Sparebank.

Parkering

– Vi leier areal av banken som igjeng leier av kommunen. Poenget er at biler som langtidsparkerer og står parkert utenfor butikken hele dagen, tar opp plassen til kunder som skal til Kiwi eller andre butikker rundt torget på Skjønhaug, forklarer han.

Artikkeltags