Kraftig vind kortsluttet flere linjer – Indre Østfold ble strømløst

MØRKT: Strømbruddet i Mysen varte i rundt 45 minutter.

MØRKT: Strømbruddet i Mysen varte i rundt 45 minutter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hafslund måtte i natt jobbe på spreng etter at flere trær falt over strømlinjene.

DEL

Store deler av Indre Østfold ble lørdag kveld helt mørklagt. Morten Schau i Hafslund sier til Smaalenenes Avis at i underkant av 30.000 kunder mistet strømmen.

– Vi hadde et stort strømbrudd rundt halv 12 i går kveld. Da mistet 26.300 kunder strømmen i Indre Østfold. Vi koblet strømmen på igjen klokken 00.17 og da kom strømmen tilbake, sier han.

I tillegg til det store strømbruddet sent på kvelden, mistet kunder i Skiptvet strømmen litt over klokken 16 lørdag ettermiddag. For mange av kundene forble den borte til midnatt.

Klokken 23.57 meldte Follo-politiet at strømmen var tilbake i Hobøl.

Uvær tok linjene

Som ventet viste ekstremværet Synne krefter over Østfold. Ifølge Schau var det nettopp vinden som forårsaket mørke timer i Indre Østfold.

– Uværet rev flere trær over kraftlinjene og det har ført til kortslutninger. Vi var forberedt på at dette skulle skje. Derfor hadde vi ekstra bemanning i går kveld og i natt. Mannskapene har jobbet på spreng og alle har nå fått strømmen tilbake, sier kommunikasjonssjefen i Hafslund.

Han viser til at ekstremværet har ført til ødeleggelser flere steder, men hvor mye ødeleggelsene kommer til å koste selskapet har de ikke regnet på ennå.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken