Ikke gå på en smell når du skal låne ut bilen - lanserer ny tjeneste

ILLUSTRASJONSFOTO

ILLUSTRASJONSFOTO Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bildeling har blitt stadig mer populært. Men før du aksepterer en mulig leietaker, må du sjekke om han eller hun har gyldig førerkort.

DEL

Statens vegvesen har nå lansert tjenesten «Sjekk førerkort» som er tilgjengelig på vegvesen.no.

Krever innlogging

– Her kan den som låner ut bilen sin enkelt sjekke om den som skal låne bilen har gyldig førerkort. Tjenesten er tilgjengelig for alle, men den krever innlogging via ID-porten, slik som for mange av våre øvrige digitale tjenester, sier Bujar Llukaj ved førerkortkontoret i Statens vegvesen.

Sensitive opplysninger skjermet

For å sjekke hvilke føreretter en person har, trenger man navn og fødselsnummer (11 siffer).

– Det er kun hvilke føreretter en person har som blir opplyst i tjenesten. Øvrig informasjon slik som eventuelle beslag og inndragning, eller begrensninger på grunn av helsemessige årsaker er taushetsbelagt og vil ikke bli tilgjengelig.

– For privatpersoner er det en begrensning på 10 søk i døgnet. For virksomheter som logger inn via Altinn, slik som for eksempel bilutleiefirmaer eller bilforhandlere, er det lagt en begrensning på 2000 søk per døgn, sier Llukaj.

Se hvem som har søkt på deg

Alle oppslag blir synlig i Din side for den personen som søkes opp. Ved første gangs søk får den det søkes på en SMS om søket og hvordan de kan sjekke søkehistorikk.

Artikkeltags