Nå blir det mye billigere å pendle med tog

Alle nødetatene rykket til medling om røykutvikling i en tunnel ved spor 9 og 10 på Oslo S.

Alle nødetatene rykket til medling om røykutvikling i en tunnel ved spor 9 og 10 på Oslo S. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fra og med 14. oktober sparer du 20 prosent på å pendle med tog fra Østfold til Oslo.

DEL

14. oktober setter NSB prisene på måneds- og årskort ned med 20 prosent.

Det skriver Moss Avis.

Det gjør at du som pendler kan spare tusenvis av kroner i året.

Men bare om du pendler fra Østfold-stasjonene. Pendler du fra Sonsveien, som ligger i Akershus, får du ikke reduksjon i prisen.

LES OGSÅ: Færre tut fra toget 

– Bakgrunnen for prisreduksjonen er et politisk vedtak og er gjort over statsbudsjettet. Det betyr også at det kun gjelder der staten er oppdragsgiver, hvilket de ikke er i Oslo og Akershus. Der er det fylkeskommunen, og Ruter, som setter prisene og da blir det ingen reduksjon, sier Åge-Christoffer Lundeby, kommunikasjonssjef for persontog i NSB til Moss Avis.

Heller ikke pendlere i Stavanger, Bergen og Trondheim får reduksjon, fordi lokale kollektivoperatører setter taksten. NSB opplyser at reisende på Gjøvik- og Bratsbergbanen heller ikke vil få prisreduksjon i denne omgang.

Refunderer ikke billetter

Prisene gjelder først fra 14. oktober.

– Det er viktig å presisere at vi ikke refunderer billetter som er kjøpt før dette. Går månedskortet ditt ut 2. oktober og du kjøper nytt da, må du betale den prisen som gjelder, og som da er 20 prosent høyere enn etter 14. oktober, sier Lundeby.

Fullere tog?

Lundeby sier NSB er glade for prisreduksjonen, som vil gjøre dem mer konkurransedyktig. Men det er et «men»:

– En liten bekymring er at vi ikke har mer kapasitet å gå på, spesielt ikke i rushtrafikken. Er det mange fler som velger å kjøre tog i stedet for bil, fordi det blir billigere, kan vi ende opp med fullere tog, sier han.

– Det er ikke dermed sagt at vi ikke vil at flere skal ta toget. Vi får rett og slett bare se hvordan dette går, sier Lundeby.

Artikkeltags