Elevene fra Trømborg og Hærland var blant mange som gjorde en innsats til «Hele Norge rydder»

Artikkelen er over 1 år gammel

Trømborg skole ville markere dagen hvor «Hele Norge rydder» går av stabelen.

DEL

EIDSBERG: Dette ble gjort ved at Trømborg skoles 146 elever plukka søppel rundt skolen, og litt i nabolaget rundt Trømborg skole. Hele skolen, 1.-7.klasse var med.

Elevene fikk utdelt hansker og poser, før de gikk ut i nærområdet. Hver klasse hadde i forkant fått tildelt sitt område som de skulle plukke i. Elevene plukket med stor iver og ville så absolutt få med så mye søppel som mulig, forteller lærer Thomas Berg ved skolen.

LES MER: Eivind (27) opprettet IØs eneste ryddeaksjon: – Håper flere blir med

Mange elever kommenterte også at de synes det var både rart og dårlig at folk kasta så mye søppel langs veien, rundt fotballbanen og mange andre steder.

Det er mange som må skjerpe seg litt, sa mange av elevene ved Trømborg skole. Også ved en rekke andre skoler i Indre Østfold har det blitt ryddet søppel idag.

Hærland skole hadde, som mange andre skoler, meldt seg på aksjonen "hele Norge rydder". Først var skolen samlet til en felles økt om resirkulering med fokus på plastavfall. Deretter gikk alle ut og ryddet skoleplassen og områdene rundt skolen for søppel avfall. Skolen melder om stor innsats og engasjement blant elevene. Til slutt tro elevrådet ved skolen til og belønnet medelevene med is, som takk for innsatsen.

LES MER: Skal plogge fra Spydeberg og helt til svenskegrensen (SMAA+)

Artikkeltags