Gå til sidens hovedinnhold

Webster er ingen førerhund, men han setter seg alltid bak rattet

Artikkelen er over 4 år gammel

MARKER: Bilen til Ørje-mannen Vidar Johnsen er nok den bilen i bygda som blir aller mest fotografert. Bilen er av den uvanlige sorten, men det er hvem som sitter bak rattet som virkelig fanger folks oppmerksomhet. Den tilsynelatende sjåføren heter Webster og er en golden retriever.

– Han setter seg i førersetet hver gang jeg går ut av bilen, og der blir han sittende til jeg kommer tilbake, forteller Johnsen latterfullt.

Folk går bananas

Ørje-mannen og den firebente kameraten får mye oppmerksomhet. Johnsen har tidligere dratt opp til Charlottenberg for å gå tur i det fine turområdet. For en stund siden parkerte han bilen utenfor et senter og da var det noen som oppdaget hunden bak rattet.

Les også

Sjekk denne gigantiske julekalenderen

 

– Det kom bort noen folk fra Japan eller Kina. De var helt gale etter å ta bilde av hunden og meg. Jeg tror vi ble stående ved bilen i en halvtime for å bli tatt bilde av. Den ene kineseren ville gi meg penger for han syns det var så morsomt, men han fikk det gratis, flirer han.

Også på mer hjemlige trakter har hunden fått folk til å flire.

– Jeg sto uten for Prix-butikken. Da kom en politibil bort og politibetjenten spurte om han hadde førerkort. Til og med politiet syns dette var morsomt, forteller Johnsen ivrig.

De morsomme bildene har spredd seg på sosiale medier. Særlig på Facebook. Oppmerksomheten syns hundeeieren er bare morsom.

Gode kamerater

Stort sett hver morgen går Johnsen ut døra mellom klokka fire og fem for å komme seg ut på tur. Den siste tiden har han brukt en elsykkel, mens Webster løper på siden.

Han har hatt flere hunder tidligere og legger ikke skjul at han stortrives med å ha firebente kamerater.

– Mange sier at det er lettere å ha hund enn damer. Jeg tror jeg må si meg enig i det, humrer Ørje-mannen.

– Nå kan jeg legge meg når jeg vil, stå opp når jeg vil og gå ut når jeg vil. Webster er alltid med og det er herlig, utdyper han hjertelig.

Les også

Snegle krøp inn i varmepumpe – da kortsluttet apparatet

 

Golden retrieveren stortrives å sitte i bilen. Vidar Johnsen er forberedt på at folk fortsatt kommer til å ta fram mobilene og fotoapparatene når de ser hvem som sitter bak rattet.

Fikk en god latter

Denne gangen var det Reidar-Otto Andersen fra Hærland som foreviget øyeblikket, da han så bilen og hunden utenfor Circle K på Ørje. Han kunne ikke dy seg.

– Jeg måtte bare ta et bilde. Jeg syns det var et veldig morsomt syn og jeg tror mange andre vil le litt av bildet. Mens jeg sto der kom det andre folk også bort for å ta bilde. Denne hunden er nok populær, konkluderer han og ler hjertelig.

Kommentarer til denne saken