Gode naboer inviterer til grillfest for hele Indre Østfold

Artikkelen er over 1 år gammel

Frivilligheten i Askim plukker opp stafettpinnen etter Benny Hanssen.

DEL

ASKIM: Det var liv og røre da Benny Hanssen dro i gang en skikkelig gratis grillfest for alle i hagen sin i fjor sommer, sponset av Coop. Nå ønsker frivilligheten i Askim å videreføre denne tradisjonen. Den løselig organiserte sammenslutningen «Gode naboer» inviterer søndag 26. august alle barn i Indre Østfold til gratis grillfest i Askim folkepark.

Det blir en uforglemmelig dag. Vi vil servere grillmat. Det blir hoppeslott, en gedigen sandkasse og det kommer kjente artister. Det skal synges, hoppes, danses og lekes. Vi forventer besøk av 500-1.000 barn, og det beste av alt: Alt er gratis, sier Line Schi.

Har begynt å planlegge

Forrige uke testet nabo-gjengen grillen i Folkeparken for å ha første planleggingsmøte. Sammenslutningen består av folk fra Askim kommune, Frivilligsentralen, Røde Kors, Frelsesarmeen, Hold mitt Hjerte, Askim menighet (inkludert Kirkekroa) og Askimbyen.

På planleggingsmøtet var også Mikael Karijord fra Drøbak kommune. Han hadde kommet for å lære mer om hvordan man har fått til et bra samarbeid på tvers av de frivillige organisasjonene i Askim.

Han fikk tips og råd fra en motivert gjeng som kunne fortelle hvordan arbeidet og feedbacken de får er med på gjøre det meget givende å fortsette jobben.

Har begynt å planlegge

Grillfest er imidlertid ikke det eneste «Gode naboer» sysler med. I slutten av mars gikk de ut og etterlyste frivillige til en til våketjeneste for døende. Der har man allerede kunne sende et 20-talls personer på kurs.

– Når det gjelder grillfesten er planen at det skal bli en nedpå og uhøytidelig greie. Folk skal kunne komme sammen å grille og ha det hyggelig. Vi håper på mye barn, og et skikkelig piknik-preg på det hele, sier Line Schi.

– Her vil ungene sjøl få mulighetene til å være de som står for liv og røre, avslutter hun.

Artikkeltags