Har aldri vært begeistret for mustanger, men det endret seg da han så denne

KOSER SEG: Donald Baliszewski (75) og Odd Buraas (78) storkoser seg med å pusse opp Mustangen fra 1966 i garasjen til Buraas.

KOSER SEG: Donald Baliszewski (75) og Odd Buraas (78) storkoser seg med å pusse opp Mustangen fra 1966 i garasjen til Buraas.

Artikkelen er over 3 år gammel

Don Baliszewski (75) og Odd Buraas (78) er aktive i garasjen når det er snø på veiene. De har fått tak i en ekte klassiker.

DEL

SKIPTVET: Lille julaften fikk kameratene fra Skiptvet en heftig leveranse fra USA. Deres Ford Mustang fra 1966 sto klar i en kontainer. Don og Odd gikk i fjor sammen og kjøpte mustangen for å ha et prosjekt gjennom vinteren.

LES OGSÅ: Skjetving reiste USA på kryss og tvers i jakten på strøkne skatter

– Vi har gjort en del allerede. Vi har behandlet den under og skiftet noen deler. Vi er jo 75 og 78 år gamle så det går ikke så veldig fort. Men vi vil gjerne gjøre bilen så fin som mulig, sier Buraas.

Når våren kommer har gutta tenkt å bruke bilen litt. Rett og slett kjøre den rundt og kose seg bak rattet. Så skal den selges.

Morsomt prosjekt

Begge er amcar-entusiaster. Odd fikk smaken på amerikanske biler etter en biltur gjennom ni stater i USA for litt over to år siden. Don er en veteran i amcar-miljøet. Han har blant annet importert flere biler inn til Norge fra moderlandet USA.

GODBIT: Odd Buraas (78) har denne corvetten stående i garasjen. En vakker doning.

GODBIT: Odd Buraas (78) har denne corvetten stående i garasjen. En vakker doning.

LES OGSÅ: Don er alltid på jakt etter en klassiker

– For oss er det helt topp å ha et prosjekt å holde på med om vinteren mens vi venter på bare veier, forteller Buraas.

De er heldige som kan holde på i en godt oppvarmet garasje med det meste av verktøy tilgjengelig. Men at deres første prosjekt sammen skulle bli en Mustang var slett ikke sikkert.

En riktig grom gassgrill 

– Etter å ha besøkt en bonde i Minnesota, som hadde en Corvette og fikk lyst på et slikt klenodium, men nå kjøpte vi mustangen sammen, sier Odd.

– Jeg har aldri vært så begeistret for mustanger, men da jeg så denne endret jeg mening. Vi var veldig heldige som fant en så strøken bil, skyter Don inn.

V8-motor

STRØKEN: Inne i bilen er alt originalt.

STRØKEN: Inne i bilen er alt originalt. Foto:

Under panseret på bilen sitter det en original V8-motor med 200 hissige hestekrefter. I tillegg er bilen utstyrt med automatgir og originalt klimaanlegg.

– Det er ikke verst for en bil fra 1966, flirer Odd lurt. Mustangene ble i sin tid laget for å konkurrere med Corvette sine modeller. Mustangen var mye billigere å kjøpe, og dermed ble det en veldig populær bil. Nå, mange år senere er den like populær.

– Denne mustangen ble født i California, men har bodd i Kansas i minst 30 år. Vi gleder oss voldsomt til den første turen for sesongen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken