De gjorde noe de aldri har gjort før - måtte svare på spørsmål om søppel

Fikk service: Patric Vesteli fikk hjelp av vikarene ordfører Saxe Frøshaug og varaordfører Tor Melvold (t.h) da han stakk innom servicetorget fredag ettermiddag.

Fikk service: Patric Vesteli fikk hjelp av vikarene ordfører Saxe Frøshaug og varaordfører Tor Melvold (t.h) da han stakk innom servicetorget fredag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ordfører Saxe Frøshaug og varaordfører Tor Melvold steppet inn på servicetorget da de ansatte i Trøgstad dro på informasjonsmøte i Askim.

DEL

TRØGSTAD: Fredag inviterte prosjektrådmann Georg Smedhus til informasjonsmøte for 127 ansatte i stabs- og støttefunksjoner i de fem kommunene som skal slå seg sammen.

Stabs- og støttefunksjonene består av ansatte som jobber med lønn, regnskap, servicetorg, arkiv, innkjøp, byggesak, HR, jurister, økonomi og informasjon/kommunikasjon.

Mange av disse skal bytte arbeidssted og vil få nye arbeidskolleger i den nye storkommunen.

Ordførere vikarierer på servicetorget

For å unngå å stenge ned servicetorget mens de ansatte i Trøgstad ble orientert om sammenslåingsprosessen, valgte Melvold og Frøshaug å hoppe inn og sørge for å svare på publikums henvendelser.

LES OGSÅ: Lokalisering i storkommunen: Spydeberg favoritt til å få Nav – kommunehuset på Elvestad blir trolig solgt

(Saken fortsetter under bildet)

127 ansatte fra stabs- og støttefunksjonene i Askim, Hobøl, Spydeberg, Eidsberg og Trøgstad hadde meldt seg på informasjonsmøtet om kommunesammenslåingen i Askim fredag.

127 ansatte fra stabs- og støttefunksjonene i Askim, Hobøl, Spydeberg, Eidsberg og Trøgstad hadde meldt seg på informasjonsmøtet om kommunesammenslåingen i Askim fredag. Foto:

– Dette er en god mulighet til å bli kjent med innbyggerne, kommenterte de to ordførerne bak skranken på servicetorget i Trøgstad kommune.

Varaordfører Tor Melvold startet vikariatet klokken 08.00 fredag morgen. Han trivdes bak skranken.

– Det har gått fint. En innbygger kom innom på formiddagen for å slå av en prat om søppeltømming, mens andre har spurt etter poser til å sortere avfallet, fortalte han.

Selve sentralbordet var stengt mens den politiske ledelsen betjente servicetorget.

– Men vi får alltid tak i ansatte om folk vil snakke med dem, sier de.

Dette var første gang ordfører Saxe Frøshaug (Sp) og varaordfører Tor Melvold (Ap) steppet inn for de ansatte på servicetorget.

LES OGSÅ: Senterpartiet har valgt sin ordførerkandidat – fikk desidert flest stemmer

– Men vi gjør det gjerne igjen om det passer med timeplanen vår, sier Frøshaug, som gikk på ettermiddagsvakta.

Artikkeltags