Jubler for idrettshall - setter av 55 millioner til utbygging

FORNØYD: Kjell Syversen i Hobøl IL håper idrettshallen vil gi flere medlemmer til Hobøl IL. Siden glansårene på 90-tallet er medlemstallet halvert. ARKIVFOTO

FORNØYD: Kjell Syversen i Hobøl IL håper idrettshallen vil gi flere medlemmer til Hobøl IL. Siden glansårene på 90-tallet er medlemstallet halvert. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Knapstad er vinneren i Hobøls økonomiplan for de neste fire årene.

DEL

HOBØL: Et enstemmig kommunestyre vedtok mandag å sette av 55 millioner kroner til bygging av idrettshall på Knapstad i 2017 og 2018. Under behandlingen av økonomiplanen for de neste fire årene ble det også satt inn 25 millioner kroner til renovering av Knapstad barne- og ungdomsskole i 2019. Skolen har både store kapasitetsproblemer og rehabiliteringsbehov.

Vil ha flere med i idretten

Leder i Hobøl IL, Kjell Syversen, gleder seg over vedtaket.

– Dette har sittet langt inne, fastslår han.

Hobøl er i dag den eneste kommunen i Østfold som ikke har idrettshall.

Det er selskapet iTre som har fått oppdraget med å lage et forprosjekt for hallen. I skissene som er lagt fram så langt ligger det blant annet både turn- og ballrom. Det gleder Syversen som påpeker at Hobøl har en aktiv turngruppe.

På 90-tallet hadde Hobøl IL rundt 1.000 medlemmer. De siste årene har de vært rundt 500.

– Vi burde vært mange flere med tanke på den store innflyttingen til kommunen. Målet er 1.000 medlemmer igjen innen 2025. Vi håper idrettshallen bidrar til at vi får til det, sier han.

Drøyer lekeapparater

Som Smaalenenes Avis har omtalt tidligere er det stort behov for utbedring av lekeområdet ved Knapstad skole. I en tilsynskontroll i sommer ble det avdekket totalt 46 avvik på 12 apparater. En oversikt fra kommunen viser nå at det er to til fire apparater som må skiftes helt. De andre apparatene må rehabiliteres.

I kommunestyret ble det vedtatt å rehabilitere deler av området nå, og vurdere innkjøp av nye apparater i budsjettbehandlingen for 2017. Arbeiderpartiet foreslo å sette inn 500.000 kroner til innkjøp og utbedring av lekeapparater nå, men fikk kun med seg Senterpartiet og ble nedstemt.

Andre ting som ble vedtatt i økonomiplanen 2017-2020:

Snaut 18 millioner til energibesparing.

10 millioner til asfaltering av kommunale veier.

4,5 millioner til biler.

12 millioner til psykisk helse, boliger og kontor i 2017.

Artikkeltags