Den første avtalen var klar i september – tilbudet har blitt svært populært

Viggo (4,5) får julevasken: Vitalija Vainauskaite (32) steller ekstra mange hunder før jul.

Viggo (4,5) får julevasken: Vitalija Vainauskaite (32) steller ekstra mange hunder før jul.

Artikkelen er over 2 år gammel

Viggo (4,5) har vært fast kunde hos Vitalija Vainauskaite (32) siden hun flyttet til Norge.

DEL

EIDSBERG: Det var tilfeldig at Vitalija Vainauskaite fant drømmekarrieren sin. For ti år siden – da hun fortsatt bodde i Litauen – kjøpte broren hennes en labrador i julegave til kjæresten, men det skulle vise seg at de ikke hadde plass til den.

– Da jeg så hunden tenkte jeg: Denne skal bli min. Hun var alt jeg hadde drømt om. Perfekt størrelse, rase og farge. Jeg sa til broren min at jeg kunne ta vare på den, sier Vainauskaite.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Taiko ble reddet etter å ha falt igjennom isen

Drømte om sitt eget sted

På samme tid lurte Vainauskaite på hva hun ville bli. Alt hun visste var at hun ønsket å drive sin egen bedrift. En stund etter startet hun en butikk for hunder i Litauen.

– Det var Zara som inspirerte meg til å velge karriereveien jeg gjorde.

Den gang solgte Vainauskaite halsbånd, klær og annet tilbehør.

– Butikken gikk veldig bra, og etter ett år utvidet jeg til å tilby vask og klipp for hunder. Da hadde jeg øvd meg på min egen, og venners hunder, og tatt nettkurs for å få mer erfaring.

For noen år siden flyttet Vainauskaite sammen med kjæresten til Norge. Hun startet å jobbe på en hundebarnehage der, men igjen drømte hun om sitt eget sted.

I dag driver hun Lux Spa Hundefrisør på Mysen.

LES OGSÅ: Lette etter savnet Østfold-hund da de gjorde funnet: – Trist at etterlatenskaper utgjør stor fare for dyr

Populært tilbud

De tre siste årene har tilbudet blitt svært populært.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Flere booket i september: Vainauskaite merker at flere og flere velger å ta med hundene sine til frisør noen ganger i året,

Flere booket i september: Vainauskaite merker at flere og flere velger å ta med hundene sine til frisør noen ganger i året,

– Man må avtale flere uker i forveien for å få tid. Når det nærmer seg jul er det ekstra mange som vil at hundene skal lukte godt, ha fin pels, og korte negler. De første lagde avtaler om julevasken allerede i september, sier.

Da Smaalenenes Avis kom på besøk var det spisshunden Viggo (4,5) som skulle bli juleren. Han har vært kunde hos Vainauskaite siden hun jobbet i Oslo.

– Nå bor vi i ytre Østfold, men vi reiser helt til Mysen fordi Vitalija er fantastisk flink, smiler eieren til Viggo, Bruno Jensen.

LES OGSÅ: Merete skriver åpenhjertig om sykdommen hun har – kjemper en kamp mot sin egen kropp

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken