Feiret «halv» miljøgate i Tomter

FEIRET: – Vi feirer at vi åpner en «halv miljøgate». Nå skal vi sloss for fortau på andre siden også, sier leder Fredrik Borch Lynghaug (t.h.) og nestleder Alexander Savert i Tomter vel.

FEIRET: – Vi feirer at vi åpner en «halv miljøgate». Nå skal vi sloss for fortau på andre siden også, sier leder Fredrik Borch Lynghaug (t.h.) og nestleder Alexander Savert i Tomter vel.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Selv om vi bare har fått fortau på én side, så feirer vi åpning av en halv miljøgate, sier Fredrik Borch Lynghaug i Tomter vel.

DEL

Søndag inviterte vel'et til offisiell åpning av «gata» gjennom Tomter sentrum fordi den nå har fått fortauet og fordi arbeidet med ny belysning er i gang. 60–70 mennesker møtte fram og fikk alle gratis marsipankakestykke fra Tomter kafé og bar. Det var en fin og jovial stemning i det herlige høstværet blant folk som også fikk anledning til å se en bildeserie som vel'et hadde hengt opp på veggen ved inngangen til kafeen som fungerte som base for markeringen.

Lang og hard kamp

– Vi har i mange år kjempet med kommunen for å bedre trafikkforholdene gjennom sentrum i Tomter fordi vi ønsker å ivareta miljøet, sier Borch Lynghaug, som er leder i vel'et.

Et sammenhengende fortau var viktig for Tomter-entusiasten.

– Feiringen i dag skyldes at vi har fått fortau på én side. Men vi vil har fortau på motsatt side også. Overvann er i det minste fjernet der. Heldigvis er bedre belysning i ferd med å komme. Dette arbeidet er påbegynt. Vi opplever at dette går riktig vei skritt for skritt. Vi venter likevel fortsatt på neste skritt i saken, og det er vel strengt tatt fortsatt litt tidlig å kalle det en miljøgate, sier Borch Lynghaug videre.

Han syntes uansett det var artig at så mange møtte fram for å være med på markeringen. Det var tydelig at lokalbefolkningen var opptatt av framgangen i saken og at de koste seg sammen like ved jernbanelinjen som skiller gata i to i Tomter sentrum.

Vil ha trær og busker

Blant de mange frammøtte, var gleden på den ene siden stor over det de hadde oppnådd og samtidig en frustrasjon over at de mente de burde fått mer.

– Jeg venter på at kommunen skal bygge fortau på andre siden også, sa Jan Egil Johansen mens han ventet på kakestykke.

Inne på kafeen satt Karin Pedersen sammen med venninnene Åse Brekke og Liv Gaaseby. Hun hadde et ønske hun ville ha oppfylt før hun ville kalle dette en miljøgate:

– Det er hyggelig at vi har fått fortau. Men jeg ville gjerne hatt litt trær og busker også. Da hadde det blitt enda mye koseligere her, sa hun.

Artikkeltags