Gå til sidens hovedinnhold

Sprengt kapasitet på skolene

Artikkelen er over 4 år gammel

Bare 12 år etter nye Tomter skole sto ferdig er det mangel på nok klasserom. Nå vurderes det å sette opp brakker både på Tomter og Knapstad.

HOBØL: Tomter skole er i vekst og opplever økende elevtall. I et saksframlegg fra rådmannen kommer det fram at det allerede neste skoleår vil være tre klaserom for lite på skolen og mangel på pedagogisk personale. To klasser har 30 elever hver, noe som anses å være for mye.

En oversikt over framtidige elevtall fra helsestasjonen viser dessuten at både Tomter og Knapstad skoler snart vil kreve økt kapasitet på både rom, plass og antall pedagoger. I tillegg er det stor utbygging på Brødholt og Thonsåsen, som igjen vil føre til økt press på Tomter og Knapstad skoler.

Rådmannen foreslår nå å flytte mottaksklassen for barneskolen fra Knapstad til Ringvoll skole, samt å utrede endringer i kretsgrensene. Han innstiller også på å utrede utbygging av både Tomter og Knapstad skoler. I tillegg ønskes et prisoverslag på klasseromsbrakker.

Aksjonsgruppe tapte kampen om av- og påstigningsplass 

Hobøl har blitt tildelt 728.000 kroner til økt lærertetthet. Her foreslås å gi 500.000 til Tomter og resten til Knapstad.

Tomter skole ble sist bygd ut i 2004. Politikerne skal behandle saken i kommunestyret 22. juni.

 

Kommentarer til denne saken