Stor leteaksjon avblåst – fant uskadd, beruset mann i skogen

Mannen sa han hadde falt i området mellom Lasken og fylkesvei 120 i Hobøl kommune.

Mannen sa han hadde falt i området mellom Lasken og fylkesvei 120 i Hobøl kommune. Foto:

Politiet satt i gang store styrker for å finne mannen som de trodde var skadet. Sannheten var at mannen var ruset eller beruset.

DEL

HOBØL: Politipatruljer, mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og et Sea King-helikopter fra Redningstjenesten lette i kveld etter en mann som kontaktet politiet og sa han lå skadet i skogen. Mannen sa han hadde falt i området mellom Lasken og fylkesvei 120 i Hobøl kommune.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt Ronny Årsein sier at mannen ble funnet litt over halv åtte med hjelp av et Sea King-helikopter.

– Mannen var beruset eller ruset. Han er ikke fysisk skadd, og det han sa på telefonen til oss om at han hadde falt og var skadet stemmer ikke, sier Årsein til Smaalenenes Avis. 

Mannen blir nå tatt med til legevakt slik at politiet kan fastslå om mannen er full eller ruset.

Politiet var i kontakt med mannen på telefon. De fikk en liten pekepinne på hvor han var, men brukte flere timer på å finne ham. Sammen med politiet lette mannskaper fra Røde Kors. Redningshunder ble også kalt ut.

Lovens lange arm ser ikke lett på at slike falske meldinger kommer inn.

– Det er slett ikke bra at noen ringer til oss og kommer med en alvorlig melding som er falsk. Vi satt i gang en større aksjon for å finne ham og vi har brukt mye ressurser. Dette kommer til å få et etterspill, fastslår operasjonslederen.

Artikkeltags