Gå til sidens hovedinnhold

Hobøl-kvinne truet barnevern-konsulent

Artikkelen er over 18 år gammel

Hobøl: En kvinne er dømt for å ha truet en barnevernskonsulent, etter en lang konflikt om omsorgen for sønnen hennes.

Høsten 2001 var kvinnens sønn i såkalt beredskapshjem, men i desember hentet hun sønnen. Mor og barn rømte fra barnevern og politi i to dager før de ble sett på Tomter jernbanestasjon og brakt inn til lensmannskontoret.

Drapstrussel

Til lensmannskontoret kom også en kvinnelig barnevernskonsulent fra Hobøl kommune. Hun fikk til en avtale med kvinnen; sønnen skulle være hos onkelen sin i helgen.

Men i det kvinnen skulle gå, sa hun til barnevernkonsulenten:

– Dersom du kommer i nærheten av meg en gang til så er du død.

I Moss tingrett forklarte kvinnen at dette var ment som en advarsel, fordi barnevernkonsulenten presset henne og behandlet henne «som en dritt». Kvinnen mente hun hadde plikt til å beskytte barnet sitt.

Betinget fengsel

Barnevernkonsulenten ble ikke redd der og da, men anmeldte likevel forholdet.

Rettens flertall - to av tre dommere - mener Hobøl-kvinnen forsøkte å presse barnevernkonsulenten til å unnlate å gjøre jobben sin i framtiden. Den ene dommeren mener uttalelsen falt da kvinnen var i en presset og følelsesladd situasjon, og at hun derfor burde frifinnes, men han vant ikke fram med sitt syn.

Det har gått lang tid fra trusselen ble framsatt til saken kom for retten. Kvinnen ble dømt til 24 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Hun må også betale en bot på 5.000 kroner.