Hele Norge får «Silly walk»-skilt

OPPMERKSOMHET: Lars Oscar Sæther, Tore Robert Klerud, Vegard Brandt Slevigen og Ruth Vaaler Thorvaldsen i Kreativiteket gleder seg over all oppmerksomhet de har fått for skiltet.

OPPMERKSOMHET: Lars Oscar Sæther, Tore Robert Klerud, Vegard Brandt Slevigen og Ruth Vaaler Thorvaldsen i Kreativiteket gleder seg over all oppmerksomhet de har fått for skiltet. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Statens vegvesen er i det spøkefulle hjørnet. Også Monty Pythons egen Eric Idle har fått med seg skiltstuntet.

DEL

«Silly walk»-skiltene som er satt opp i Ørje sentrum, har fått internasjonal oppmerksomhet. Smaalenenes Avis skrev først om de kreative skiltene og nå har Statens vegvesen sett mot Ørje for å finne en aprilspøk.

Tirsdag morgen annonserte vegdirektøren på vegvesenets hjemmeside at alle fotgjengerskilt i Norge skal erstattes med såkalte «Silly walk»-skilt. Ifølge spøken blir det nærmest nå et krav at publikum benytter anledningen til å ta en «John Cleese» når gater krysses.

Fetere og fetere

- Vi blir fetere og fetere, latere og latere. Nå vil vi bidra til økt fysisk aktivitet blant folk. Disse skiltene vil nå gradvis bli satt opp over hele landet. Av respekt for idemakerne Kreativiteket blir selvsagt Ørje og Østfold være vårt førstevalg, skriver vegdirektør Terje Moe Gustavsen på veivesenets hjemmeside.

Videre i spøken kommer det fram at vegvesenet kjører igang en kickstart på den nye folkeaktivitet-kampanjen ved å gi grønt lys til 1.000 skilt, som skal settes opp så rask som mulig.

Røper seg

Nederst i saken til vegvesenet ber de folk om å komme med forslag til hvor skiltene kan settes opp. Kanskje har noen lesere allerede luktet ugler i mosen, men vegvesenet røper seg på ordentlig når man prøver å klikke seg inn på forslagsskjemaet.

Skryt fra England

Saken om «Silly walk»-skiltene har gått som en farsott gjennom norske og internasjonale medier den siste uken. Monty Pythons egen Eric Idle har også fått det med seg.

På sin twitterkonto omtaler han skiltstuntet som Hilarious! Noe som på godt norsk betyr hysterisk morsomt.

Artikkeltags