Gå til sidens hovedinnhold

Store styrker øver på to steder i Indre Østfold – folk må regne med støy

Artikkelen er over 2 år gammel

HV-01 gjennomfører i disse dager den største trenings- og øvingsperioden i Østfold og Vestfold i år. Frem til 23. april er rundt 800 befal og soldater i aksjon.

Heimevernet vil bruke «øvelse OSLOFJORD GUARD» til å lede og gjennomføre territorielle operasjoner med prioritet til objektsikring, overvåkning/kontroll av utpekte områder og pågripelse/bekjemping av fiendtlige enheter.

– Som en landsdekkende militær organisasjon bidrar HV til å beskytte befolkningen i sine lokalmiljø. Sammen med andre militære og sivile beredskapsaktører ivaretar HV samfunnssikkerheten, understreker distriktssjef oberstløytnant Børge Gamst i en pressemelding.

LES OGSÅ: Forsvaret øver langs Glomma – blir godt synlige i distriktet

Øvelsen gjennomføres primært i områdene Askim, Trøgstad, Rygge, Larkollen, Sarpsborg, Tønsberg og Mågerø, og hovedaktiviteten skjer i perioden 20. til 23. april.

Børge Gamst legger til at øvelsen vil ha fokus på videreutvikling av Forsvaret sin reaksjonsevne og operative evne for å bidra til å beskytte befolkningen samt sikre viktig infrastruktur ved en væpnet konflikt/krig og støtte til Alliert forsterkning. Øvelsen benyttes som del av forberedelsene til NATO øvelsen Trident Juncture høsten 2018.

LES OGSÅ: Heimevernet og politiet signerte hemmelig samarbeidssavtale

Folk må regne med å se forflytning av militære kjøretøy og personell, og noe støy i forbindelse med den militære aktiviteten.

LES OGSÅ: I disse dager kan du se militære styrker med våpen øve i Indre Østfold  

Kommentarer til denne saken