Håper å unngå kaos på mandag

På grunn av arbeidene på Østfoldbanen går det for tiden buss for tog mellom Rakkestad og Mysen og mellom Mysen og Oslo S.

På grunn av arbeidene på Østfoldbanen går det for tiden buss for tog mellom Rakkestad og Mysen og mellom Mysen og Oslo S. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fra mandag 11. august er det enda flere som skal tilbake på jobb. NSB håper endringene de har gjort skal hindre nytt kaos på Oslo S.

DEL

Kaoset forrige mandag var spesielt understreker NSB. De har i ettertid gjort flere endringer som skal føre til betydelig færre passasjerer på spor 19 på Oslo S.

– Trafikksituasjonen rundt Oslo S har gitt oss ekstra utfordringer, noe som toppet seg mandag den 4. august da reisende dessverre ble stående i lange køer. Mandag var mange tilbake etter ferie. Veisystemet taklet ikke den økte trafikken. Vi fikk ikke ut bussene fra Oslo S, forklarer pressevakt Håkon Myhre i NSB til Rakkestad Avis.

Avviklingen av buss for tog i Oslo er avhengig av et godt samarbeid mellom NSB, busselskapene, Jernbaneverket, Oslo kommune og Statens Vegvesen. Det er også begrensninger knyttet til veisystemet rundt Oslo S og det blir fort fullt når bussene som erstatter tog i tillegg møter rushtrafikken av andre rutebusser og personbiler.

– For å ivareta sikkerheten er det ikke mulig å få flere busser inn til spor 19 på en gang, og det tar tid å få mange reisende inn i bussene. NSB gjør så godt vi kan i forhold til den eksisterende trafikksituasjonen i og rundt Oslo S, sier Myhre.

Åpnet før tiden

Etter mandagens problemer med bussavviklingen fra Oslo S, så Jernbaneverket på muligheten for å avslutte arbeidene tidligere. Det viste seg at de tunge arbeidene har gått helt etter planen, og at man derfor ikke trengte den ekstratiden som alltid legges inn for å håndtere uforutsette problemer og forsinkelser i gjennomføringen.?Videre satte Jernbaneverket inn ekstra bemanning for å forsere noen arbeider og utsette en del vedlikeholdsoppgaver som kan utføres på nattestid når det ikke går tog. Strekningen Oslo S – Kolbotn åpnet derfor onsdag formiddag, 12 timer tidligere enn først planlagt.

– Jernbaneverket håper dette vil løse de problemer reisende på Østfoldbanen har opplevd i ettermiddagsrushet. Fra og med torsdag flyttet NSB bussopplegget fra Oslo S til Rosenholm. Dermed skal alle som reiser med lokaltoget mot Ski gå av på Rosenholm og skifte til buss derfra videre mot Ski, opplyser Jernbaneverket på sine nettsider.

Øvrige reisende med Østfoldbanen skal fortsatt ta buss fra spor 19 på Oslo S.

Gjort tilpasninger

– Vi visste at situasjonen vil endre seg når strekningen fra Oslo S til Kolbotn ble åpnet for tog. Det vil bli betydelig færre passasjerer på spor 19 og færre busser som skal ut i veisystemet, forklarer Myhre i NSB til RA.

Men samtidig vil det sannsynligvis bli flere biler på veiene.

– Fra mandag 11. august er det enda flere som skal tilbake på jobb. NSB er så godt forberedt som mulig på å ta imot alle reisende, sier han.

NSB, Ruter, Oslo-politiet, Jernbaneverket, Statens vegvesen og Oslo kommune hatt et møte om hva de kan gjøre for å bedre situasjonen.

Fra og med mandag ettermiddag skal politiet hjelpe bussene fram i Bjørvika-køen, skriver Nrk Østfold.

Stenger Operagata mellom kl. 14 og kl. 18

At en type trafikanter blir prioritert, betyr at det blir vanskeligere å komme fram for andre.

Statens vegvesen opplyser at dette betyr at Operagata blir helt stengt for biltrafikk mens trafikken dirigeres. De ber alle om bilister om å bruke Operatunnelen i stedet. Adkomst til Sørenga vil være fra Grønlia, og de som skal til Barcode må bruke Kong Håkon 5s gate.

Artikkeltags