Halt ut av bilen, banket opp og kalt «jævla pakkis»

JOBBET HER: Etter at vakta på Indre Østfold legevakt var over, kjørte mannen gamle E18 gjennom Spydeberg. Der begynte en bil å følge etter ham.

JOBBET HER: Etter at vakta på Indre Østfold legevakt var over, kjørte mannen gamle E18 gjennom Spydeberg. Der begynte en bil å følge etter ham. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Lege angrepet på vei hjem fra jobb i Askim.

DEL

Søndag kveld var legen fra Oslo på vei hjem etter endt vakt på Indre Østfold legevakt.

På gamle E18 i Spydeberg begynner en bil å følge etter, noe mannen legger merke til.

Ved Vinterbro i Ås kommune, en liten halvtimes kjøretur senere, blinker og tuter bilen bak så mye at legen velger å stoppe. Han lurer på om det kan være noe galt med bilen hans, eller om de bak trenger hjelp.

Før han får kommet seg ut av bilen, er en mann borte og slår, sparker og trekker ham ut av bilen. Hele tiden kommer angriperne med rasistiske kommentarer som «jævla pakkis» og lignende, forteller legen til Smaalenenes Avis.

Episoden skjer på den tungt trafikkerte europaveien, og angriperne velger å stikke av når det dukker opp biler bak.

Angrepet av ukjente

– Jeg vet ikke hvor mange de var, for jeg ble liggende med ryggen til bilen deres. Men jeg er ganske sikker på at jeg aldri har sett dem før, forklarer legen, som ønsker å være anonym. Han er født og oppvokst i Pakistan, men har bodd i Norge i mange år.

Han har fått en del hevelser og smerter, blant annet i hodet og ryggen, men testene etterpå viser at han slapp unna uten alvorlige fysiske skader.

– Jeg har vært utsatt for rasistiske kommentarer tidligere også, men dette var helt nytt for meg, sier legen.

Han mener bestemt at han kjørte etter fartsgrensene og ikke gjorde noe for å provosere etterfølgerne. Han tror heller ikke angriperne ventet på ham utenfor legevakten, men startet forfølgelsen da han passerte Spydeberg.

– Jeg hadde kjent dem igjen hvis jeg hadde hatt dem som pasienter. Det har jeg ikke, mener legen.

Har navn på blokka

Etterforskningsleder Morten Granerud ved Follo politistasjon i Ski bekrefter at politiet etterforsker saken.

– Vi er i en prosess med å finne ut av dette, og har gode indikasjoner på hvem det kan være. Vi har en del navn vi skal få klarlagt. I utgangspunktet har ikke disse personene tilhørighet til Follo, sier Granerud.

Etterforskningslederen sier videre at det er indikasjoner på at angrepet er rasistisk motivert.

– Det virker tilsynelatende umotivert. Vi vet at folk kan bli hissige i trafikken, men fornærmede mener han ikke har gjort noe galt. Han har blitt tildelt noen rasistisk motiverte bemerkninger som gjør at dette kan være mulige undertoner, sier Granerud.

Artikkeltags