Hafslund med sterk advarsel før de kraftige vindkastene kommer

Treet sneiet garasjen og tok med seg en lysmast, fortalte Inger Lise Tangen etter onsdagens kraftige vindkast i Indre Østfold.

Treet sneiet garasjen og tok med seg en lysmast, fortalte Inger Lise Tangen etter onsdagens kraftige vindkast i Indre Østfold. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Som følge av varsel om uvær med kraftig vind fredag har Hafslund Nett økt beredskapen på driftssentralen og økt styrken på utemannskaper.

DEL

– Vi har gjort avtaler med beredskapsentreprenører om at de kan mobilisere store styrker hvis det skulle bli behov for det, i tillegg til våre egne mannskaper, sier Morten Schau, kommunikasjonssjef i Hafslund Nett i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vær klar for ny runde med sterk vind: – Blir kraftigere enn sist

Det er varslet sterk kuling til liten storm med vindkast på 15 til 20 meter i sekundet fra fredag ettermiddag.

– Vi vil advare på det sterkeste mot å bevege seg i nærheten av linjer som har blåst ned og ligger på bakken. Det kan være strømførende ledninger, og berøring kan medføre livsfare, sier Schau.

Dersom værforholdene tillater det, foretas helikopterbefaring på lørdag for å sjekke tilstanden på nettet og avdekke eventuelle skader som følge av vindkastene som er ventet.

LES OGSÅ: Vinden herjet i natt – diger furu rev ned stolpe og sneiet garasje 

– Vi sender ut SMS-melding til kunder som er strømløse på grunn av feil i høyspentnettet. Feil i lavspentnettet, det vil si det siste strekket fra en transformator og inn til husveggen hos kundene, vil imidlertid ikke bli fanget opp av disse varslingssystemene, fortsetter Schau.

LES OGSÅ: Venter kraftig kastevind i Indre Østfold – ber folk sikre ting nå

Svært mange strømkunder ble strømløse under uværet for seks uker siden, og noen var lenge uten strøm. Slår uværet til som varslet, kan noe tilsvarende skje igjen. Lad derfor gjerne opp telefoner og pc-er, og ha lommelykter med ferske batterier klare, oppfordrer Hafslund.

Artikkeltags