Etter det smaalenene.no kjenner til bedrives det blant annet kampanjevirksomhet for boken per faks i disse dager. Her henvises det også til en nettside, helsefakta.no, hvor boken kan bestilles.

«Unngå svineinfluensa. Bestill boken om hvordan du unngår svineinfluensa nå!» lyder reklameteksten. Videre skriver utgiveren at dette er «den viktigste boken i dette tiår», «boken som redder liv» og «boken er et nyttig verktøy for myndigheter og helsevesen».

Når smaalenene.no tar kontakt på telefonnummeret som oppgis som ordretelefon henvises vi Arne Johansen, daglig leder for Helsefakta asa.

- Dette er en bok hvor vi har samlet en del informasjon om svineinfluensa samt råd og tips om hvordan man kan unngå smitte, både hvordan man skal unngå å bli smittet, og hvordan de som allerede er smittet igjen kan unngå å smitte andre, sier han

- Boken har et cover med hodeskaller og knokler. Dere spiller ikke på folks frykt her da?

- I og med at vi har valgt det omslaget er det jo åpenbart at vi nok delvis gjør det. Men vi mener at omfanget av denne sykdommen gjør at det kan forsvares. Vi ser at det er mye bekymring og usikkerhet ute og går blant folk, og at denne boken er en god oppsummering av fakta. Jeg synes ikke det vi gjør med denne boken er verre enn mange mediers dekning av saken.

- Men hva slags informasjon får man her som nasjonale helsemyndigheter allerede ikke har gitt?

- Boken samler først og fremst alt på et sted, slik at man slipper å lete rundt på forskjellige steder etter informasjon, sier Johansen.

- Hva er opphavet til sitatene som benyttes i kampanjen?

- Det er i hovedsak tilbakemeldinger fra fornøyde kunder hos oss, opplyser Arne Johansen. Han vi imidlertid ikke være med at at man er ute etter å tjene penger på folks frykt.

- Vi føler vi har lagt oss på en fornuftig pris, og med tanke på etterspørselen kunne vi nok priset boken enda høyere hvis vi ville, forteller Johansen. Han kan opplyse om at man bare i løpet av torsdag fikk inn et tresifret antall bestillinger på boken. «Unngå svineinfluensa» er redigert av Carl Kjeldberg. Arne Johansen presiserer at Kjeldberg ikke er noen fagperson på området.

Helsefakta asa, som gir ut boken, er ikke registert i Brønnøysundregistrene, men domenenavnet helsefakta.no er eid av firmaet Zangenberg og Simonsen as, som har registert adresser både i Oslo og Askim. Smaalenene.no får bekreftet at de står bak Helsefakta asa. Innehaver og styreleder i Zangenberg og Simonsen er Rita Simonsen som er registrert bosatt i Askim. Hun ønsket ikke å uttale seg om boken.