Gå til sidens hovedinnhold

Gratis frukt på videregående?

Artikkelen er over 14 år gammel

Østfold kan bli det første fylket i landet som innfører skolefrokost og gratis frukt og grønt til sine videregående elever.

Iallfall hvis det går som Folkehelseprogrammet i Østfold ønsker. Da kan samtlige 9.000 elever nyte godt av ordningene fra høsten 2008. I første omgang er det foreslått for politikerne i fylkeskommunen at det prøves ut en ordning for å høste erfaringer.

Helsekomiteen i fylket tar stilling til saken den 16. april. Skulle dette få politisk aksept, vil cirka 6.500 elever ta del i forsøksordningene allerede fra august 2007.

– Vi ser store sosiale helseforskjeller, der de med lav inntekt og utdannelse også har dårligst kosthold og helse. Også barna til de med lav inntekt og utdannelse rammes. Derfor er det ekstremt viktig at våre forebyggende tiltak også når de som har dårligst forutsetninger for å velge sunne livsstilsvaner, sier leder av helsekomiteen i fylkeskommunen, Inger-Christin Torp.

Mens fruktordningen for grunnskolen har en stykkpris på 3,50 kroner per dag vil den foreslåtte fylkeskommunale ordningen ha en stykkpris på 1,7 kroner per dag.