Glad for skilt-tips fra Drøbak

Ordfører i Marker Kjersti Nythe Nilsen (Ap) sier hun veldig gjerne vil beholde de morsomme skiltene i Ørje sentrum. Hun har planer om å søke Veidirektoratet om tillatelse.

Ordfører i Marker Kjersti Nythe Nilsen (Ap) sier hun veldig gjerne vil beholde de morsomme skiltene i Ørje sentrum. Hun har planer om å søke Veidirektoratet om tillatelse. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Drøbak har fått beholde nisseskiltet sitt. Nå har Frogn kommune kommet med tips til hvordan Ørje kan få beholde sine populære «Silly walk»-skilt.

DEL

Marker kommune har fått en e-post fra Frogn kommune hvor det er en link til hvordan kommunen kan søke om å få beholde «Silly walk»-skiltene. Sånne e-poster setter ordfører Kjersti Nythe Nilsen (Ap) pris på.

- Vi har fått en e-post fra Drøbak og de anbefalte oss å søke om å få beholde skiltene, slik de har gjort med deres nisseskilt. Det er veldig morsomt at vi har fått tips fra Drøbak. Det er alltid hyggelig med drahjelp til noe folk syns er positivt, sier Nythe Nilsen til Smaalenenes Avis.

Les og se video om skiltene her!

Vil sende søknad

Ordføreren sier at verken hun eller noen andre i kommunen har tatt tak i tipsene i e-posten og satt i gang en søkeprosess.

- Jeg har planer om at vi skal søke om å få beholde skiltene. Det koster i hvert fall ingenting å søke, fastslår hun.

Nythe Nilsen innrømmer at kommunen muligens skulle ha søkt om tillatelse hos Statens vegvesen før skiltene kom opp.

Veidirektoratet har tidligere sagt at skiltene i Ørje sentrum kommer til å bli tatt ned før eller siden. Ihvertfall når utbyggingen av E18 settes i gang i Ørje og omkjøringsveien vil gå gjennom sentrum. Da blir nemlig den kommunale veien omgjort til en fylkesvei og vegvesenet tar over styringen.

- Bare moro

Ordførerens klare mening er at siktene er så lite kontroversielle at de bør få stå.

- Jeg har veldig lyst å beholde dem. Vi har satt dem opp for kommunens del, noe som er både kreativt og fint. Jeg har ikke hørt noe negativt fra folk som har sett skiltene. Det er bare moro, konkluderer Nythe Nilsen.

Artikkeltags