Hun mener det er bortkastet å stemme på Ludvig Nessa og Ivar Kristianslund som står bak dette partiet.

Hjemdal sier KrF er partiet som verner det ufødte liv. Selv står hun bak et grunnlovsforslag om retten til liv. – Abortmotstanderne fikk 242 stemmer i 2005. Det er bortkastet å stemme på et parti som ikke får plass på tinget, slår Line Henriette Holten Hjemdal fast og legger til at KrF er sterkt mot sortering av liv. – Vi kan ikke ha det slik i Norge at foreldre kan velge å ta vekk barn med funksjonshemning, mener hun.

Litt nærmere

Hun er førstekandidat for Østfold KrF foran høstens stortingsvalg og representerer partiet på Stortinget i denne perioden etter at hun kom inn på utjevningsmandat ved valget i 2005.

Prognosen viser at hun er litt nærmere enn plass på løvebakken fra høsten av. – Jeg skal stå på i KrFs hjertesaker som familiepolitikk, abortmotstand, eldreomsorg, miljø og næringspolitikk, lover hun.

Frp fosser fram i mars

Pronosen for mars måned viser at Frp fosser frem 4,2 prosentpoeng, og det er først og fremst Ap (- 1,7) og Høyre (- 1,8) som går tilbake (se tabell til venstre.)

– Frp kan true Ap i kampen om å bli fylkets største parti, mener statsviter Svein Tore Marthinsen. – Ap og Høyre går tilbake, og Høyre lekker velgere til Frp. Årsakene til dette er i hovedsak Frp`s utspill om snikislamisering og debatten rundt hijab, mener Marthinsen, som utarbeider en prognose for Smaalenenes Avis ved utgangen av hver måned. Den viser hvordan de enkelte partiene i fylket ligger an i forhold til forrige måned og stortingsvalget i 2005. Marthinsen har også tall som viser hvordan de lokale kandidatene ligger an.

På sikker plass

Ifølge hans prognoser er Ingjerd Schou (H) fra Spydeberg inne på sikker plass. Det til tross for at Høyre har gått tilbake med 1,8 prosentpoeng i forhold til februar.

Line Henriette Holten Hjemdal (KrF) fra Askim er usikker, men ligger bedre an nå enn for en måned siden. Da behøvde hun 2.200 flere stemmer, men nå trenger hun bare 1.400 ekstra. Ifølge Marthinsen har Per Kristian Skulberg (Sp) fra Spydeberg noe lysere utsikter, men mangler 4.600 stemmer. Rita Sletner (V) fra Eidsberg, derimot, er lengre unna enn sist. Hun trenger 5.300 flere stemmer Ap`s femtekandidat, Stein Erik Lauvås fra Marker, er enda mer sjanseløs. For han må ha 19.000 flere stemmer for å få en plass på Stortinget.