Gå til sidens hovedinnhold

Fikk 135.000 i gave – nå kan barn og unge låne gratis turutstyr

Artikkelen er over 4 år gammel

Trym Bakken (10) har planer om å låne med seg stormkjøkken på tur, mens Kristoffer Knutsen (10) ser på de nye ishockeyskøytene han kan låne.

SPYDEBERG: Elevene vurderte nøye utstyret i den nye utlånssentralen i Spydeberg da elever fra femte til sjuende klasse på Hovin skole åpnet sentralen på mandag ettermiddag. Utlånssentralen tilhører Spydeberg Frivilligsentral.

Fikk penger til utstyr

– Vi har kjøpt inn sports- og turutstyr for 135.000 kroner av pengene vi fikk av Gjensidigestiftelsen, forteller daglig leder på Frivilligsentralen, Bodil Lunde Flobakk.

Utstyret er handlet inn lokalt, og det er utstyr både til sommer og vinteraktiviteter.

– Vi har allerede lånt ut fiskeutstyr, faktisk før selve åpningen. Det var en lærer som ville ta med seg elevene på fisketur i vårværet. Det sa vi ja til, sier Flobakk og August Strande, som fysisk har bygd opp kottet der utleieutstyret lagres.

En slik utlånssentral finnes nå i blant annet Hobøl, Askim og Eidsberg i Indre Østfold, og er ment å gi alle barn og unge muligheter til å være med på aktiviteter som krever sportsutstyr.

Alle skal ut på tur

– Hensikten er at alle kan delta på fritidsaktiviteter, derfor så heter prosjektet inkluderende fritid for alle. Utlånet er gratis. Synes en familie det blir for kostbart eller unødvendig bruk av penger å kjøpe slalåmutstyr eller langrennsutstyr til fjellturen i påska, kan de låne det her. Vinteren i Østfold har vært dårlig, kommenterer Flobakk, som har utlånssentralen åpen på mandager og onsdager.

10-åringene Trym Bakken og Kristoffer Knutsen vurderte nøye utstyret.

– Jeg tror jeg skal låne stormkjøkken, fortalte Trym, som ofte er på tur med bestefar og pappa.

Kristoffer vurderte lenge ishockeyskøytene.

– Jeg trener ishockey to til tre ganger i uka på Ski, fortalte han.

 For å få lånt utstyret må vedkommende være over 18 år. Utstyret kan lånes i en uke.

Kommentarer til denne saken