Første kvinne med ordførerkjedet

HISTORISK SKIFTE: Stein Erik Lauvås henger ordførerkjedet på partifelle Kjersti Nythe Nilsen. Nå er hun Markers første kvinnelige ordfører.

HISTORISK SKIFTE: Stein Erik Lauvås henger ordførerkjedet på partifelle Kjersti Nythe Nilsen. Nå er hun Markers første kvinnelige ordfører. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Stein Erik Lauvås ga fra seg både klubbe og ordførerkjede i går.

DEL

Kjersti Nythe Nilsen (54) ble enstemmig valgt til ny ordfører i Marker kommune tirsdag. Opposisjonen hadde ingen motkandidat, og så det som naturlig at Arbeiderpartiet, som kommunens største parti, fortsatt skal ha ordføreren.

Avtroppende ordfører Stein Erik Lauvås takket for de ti årene som sjef, og ønsket partifellen en god reise videre.

– Og takk for den tillit dere har vist meg. Tre kommunestyrer har jeg herjet med, og jeg er skyldig dere alle en stor takk. Uten denne lærdom og støtte hadde det vært umulig for meg å komme videre, sa Lauvås.

Han betonet også styrken politikerne viser ved å samle seg i vanskelige saker. Og at målet for alle har vært bygdas ve og vel. Ingen har kjørt saker i grøfta, alle har hatt evne til å høre på hverandre.

Den nye ordføreren påpekte også at det kommer nye utfordringer og at hun og kommunestyret vil ta tak i dem, og at hun gledet seg til sitt nye verv som bygdas politiske sjef. Noen saker vil hun nok håndtere annerledes enn forgjengeren, men hun vil være ydmyk, åpen og lytte til andres meninger.

Hun ønsket Stein Erik Lauvås lykke til på Stortinget.

Artikkeltags