Mange bilister må regne med å dekke store deler av regningen selv

Denne bilen seilte av veien opp til Spydeberg skole mandag formiddag. Bilen traff en stolpen, men skadene ble ikke store.

Denne bilen seilte av veien opp til Spydeberg skole mandag formiddag. Bilen traff en stolpen, men skadene ble ikke store. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mange bilister hadde allerede byttet om til sommerdekk da det lavet ned med snø på Østlandet mandag morgen. Nå venter trolig en avkorting i erstatningen for de som var uheldige på det glatte føret.

DEL

Forsikringsselskapet Gjensidige sier de har mottatt flere skademeldinger enn vanlig. Sent mandag formiddag var det meldt inn 25 prosent flere skader enn en det som er gjennomsnittet på en mandag. Det skriver Røyken og Hurums Avis.

– Det kan se ut som mange ikke har fulgt rådet om å la bilen stå hvis bilen har sommerdekk, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige som peker på at mange av skadene som er meldt gjelder biler med sommerdekk.

LES OGSÅ: Veidrift hadde avsluttet vinterberedskapen for i år – så kom snøværet

Varslet i god tid

Forsikringsselskapet har så langt fått inn 200 skader i dag, med mest skader på Østlandet.

 Minst 50 av disse er relatert til snøværet i tirsdag morgen forklarer Voll.

Snøværet var godt varslet og Voll mener bilistene hadde god tid til å forberede alternativ transport. Han mener det er åpenbart at bilistene som kjørte på sommerdekk burde ha skjønt risikoen.

– Derfor vil det trolig svi hardt i lommeboka dersom hendelsen kan knyttes til at bilen hadde sommerdekk, sier Voll.

LES OGSÅ: Advarer mot skumle kjøreforhold – krasjer du med sommerdekk nå får du skylda

Avkorting

Han sier at denne type hendelse vil kunne gi en reduksjon i erstatningen med mellom 20 og 50 prosent, men det avhenger av hvor høy grad av uaktsomhet fører vurderes å ha utvist understreker kommunikasjonssjefen.   

Etter å ha gått igjennom skademeldingene er det mange påkjørsler bakfra og utforkjøringer. Han er glad for at man har sluppet unna de verste ulykkene etter snøfallet på Østlandet.

Artikkeltags