En gruppe støttespillere hadde tatt initiativ til fakkeltoget som gikk av stabelen klokken 19.00 i Mysen sentrum i kveld. Rundt 350 personer møtte fram og deltok i markeringen mot hjemsendelsen av Francis Oushana. Den foregikk i stille former uten slagord og paroler. Kun det flammende toget av engasjerte mennesker i stillhet.

Francis, kona Nhrin og deres to sønner kom til Norge som asylsøkere i 2001. En datter på seks er født her i landet senere. Nhrin og sønnene fikk oppholdstillatelse i 2004, men ikke ektemannen.

Årsaken var at han i 1991 hadde søkt om opphold i Sverige, men fikk avslag. Til de svenske myndighetene oppga han falskt navn. Det koster ham dyrt i dag.

I 2006 søkte familien om familiegjenforening, slik at Francis kunne få bli. Men rett før jul fikk de avslag. Nå vil norske myndigheter sende ham tilbake til Irak.

– Det er noe vi absolutt ikke ønsker. De kristne har det vanskelig i landet. Barna våre har funnet seg godt til rette her i landet. De behersker ikke språket i Irak, uttalte Nhrin Oushana til lokalavisen tidligere denne uken.

Les mer om fakkeltoget i morgendagens papiravis eller e-avis.