Eidsberg kommune droppet flagg på kongelig bursdag i dag: – Dette er skammelig!

Kritisk: Arvid Kolstad (75) er lite fornøyd med flaggrutinene til Eidsberg kommune. Her er han avbildet for to år siden, da kommunen glemte å flagge under kronprinsens bursdag, 20. juli.

Kritisk: Arvid Kolstad (75) er lite fornøyd med flaggrutinene til Eidsberg kommune. Her er han avbildet for to år siden, da kommunen glemte å flagge under kronprinsens bursdag, 20. juli. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arvid Kolstad (75) synes det er skammelig at Eidsberg kommune ikke flagger på kronprinsessens bursdag.

DEL

I dag, 19. august, har kronprinsesse Mette-Marit bursdag. Dagen er offentlig flaggdag. Ved Heggin i Mysen er det ikke blitt flagget i dag. Kun noen vimpler henger oppe, og de regnes ikke som flagg. Arvid Kolstad irriterer seg kraftig over at kommunen ikke flagger når de skal.

– Jeg synes dette er skammelig og jeg vil ha det fram i offentligheten, sier han.

– Niende gang

Dette er ikke første gang Kolstad reagerer. For to år siden var han også i avisen og klagde på det samme. Da reagerte han på at det ikke ble flagget på Heggin på kronprins Haakons bursdag, 20. juli. Da hevdet han å ha ringt kommunen og varslet om manglende flagging også ved flere andre anledninger.

– Nå er det niende gang jeg ser at kommunen ikke flagger på kongelige bursdager. De flagget ikke på kronprinsens bursdag i år heller, framholder Kolstad.

Ingen flagg: Dette bildet er tatt i dag og viser at det kun er vimpler, og ikke flagg, som henger ved kommunehuset.

Ingen flagg: Dette bildet er tatt i dag og viser at det kun er vimpler, og ikke flagg, som henger ved kommunehuset. Foto:

Da Kolstad var i avisen sist lovte kommunen bot og bedring. Nå forventer Kolstad nok en gang at kommunen rydder i sine rutiner.

– De har lovet bedring, men jeg synes ikke det er blitt så mye bedre. De bør kunne greie å følge opp offentlige flaggdager, fastslår Kolstad.

Lover å sjekke opp

Eidsberg-ordfører Erik Unaas sier at kommunen tok en runde om flagging etter saken var oppe sist, for to år siden.

– Da lagde vi et eget flaggreglement. Jeg vet ikke hva som har skjedd i dag, for dette er det første jeg hører om det. Det må være en glipp, sier Unaas som lover å sjekke opp saken.

– Men det er veldig fint at publikum sier fra når de ser at noe ikke er som det skal, tilføyer ordføreren.

Artikkeltags