– Firkanta og tullete å rive ned skiltene

OPPMERKSOMHET: Lars Oscar Sæther, Tore Robert Klerud, Vegard Brandt Slevigen og Ruth Vaaler Thorvaldsen i Kreativiteket gleder seg over all oppmerksomhet de har fått for skiltet.

OPPMERKSOMHET: Lars Oscar Sæther, Tore Robert Klerud, Vegard Brandt Slevigen og Ruth Vaaler Thorvaldsen i Kreativiteket gleder seg over all oppmerksomhet de har fått for skiltet. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Vegdirektoratet krever at «Silly Walk»-skiltene skal fjernes. Ordfører Kjersti Nythe Nilsen foreslår heller at dirkektoratet kjøper inn like skilt og sprer dem rundt i landet.

DEL

«Silly Walk»-skiltene i Ørje sentrum har de siste dagene gått over land og strand. Vegdirektoratet har også fått med seg skiltene og er ikke like begeistret.

– Ordføreren må sørge for at skiltet blir fjernet umiddelbart. Hun har vel oppnådd det hun ville, nemlig å få blest rundt dette. Hvis ikke ordføreren tar dem ned, så kommer vi og fjerner dem, sier avdelingsdirektør i Vegdirektoratet, Ivar Anton Christiansen til NRK.

Han peker på at skiltet strider mot vegtrafikkloven og at det ikke hører hjemme i trafikkbildet.

De uttalelsene får ordfører Kjersti Nythe Nilsen (Ap) til å riste hardt på hodet.

– Jeg syns dette er rett og slett tullete. Disse skiltene forstyrrer ikke trafikken og er ikke farlige. Veien er ikke mye trafikkert, er en 30 sone og har en fartsdemper. Jeg forstår ikke hva som er problemet, sier ordføreren.

Hun foreslår heller at Vegdirektoratet kjøper inn like slikt og plasserer dem flere steder i landet.

– Jeg kommer ikke til å rive ned skiltene. Det kommer heller ikke kommunen til å gjøre, fastslår Nythe Nilsen og understreker at et rivningskrav vitner om et slavisk regelverk.

Artikkeltags