Fikk pakke med hasj

Artikkelen er over 10 år gammel

Hvorfor sende hundrevis av brev og ei pakke med hasj til ei kvinne du nesten ikke kjenner?

DEL

Svaret på dette spørsmålet får vi sannsynligvis i Heggen og Frøland tingrett i morgen. Der skal en Oslo-advokat forklare seg om en ganske spesiell tiltale. Fra 1993 til 2006 skal han jevnlig ha plaget kvinnen med brev, fakser og tekstmeldinger.

– Mannen var sammen med ei venninne av meg. De slo opp omtrent samtidig som jeg ble kjent med min venninne. Jeg må ha vært på feil sted til feil tid. For etterpå plaget han meg fra 1993 til 2006, forklarer fornærmede i saken. Ei kvinne fra Eidsberg.

– Jeg har fått hundrevis av brev. Lenge visste jeg ikke hvor de kom fra. Men siden jeg visste tiltalte var jurist, så spurte jeg han om han kunne hjelpe meg med en anmeldelse. Først etter dette fant politiet ut hvem det var som plaget meg, sier kvinnen.

Ifølge tiltalen er det tydelig at mannen ønsket å gjøre livet surt for Eidsberg-kvinnen. Ei pakke som inneholdt blant annet 10,25 gram hasj ble sendt fra Amsterdam. Påtalemyndigheten mener dette ble gjort for å få kvinnen siktet for ulovlig innførsel av narkotika. Et brev som ble sendt i forkant av julen 2005 fremsto som en drapstrussel mot hennes sønn. En av setningene var:

– How long do you think «N.N.» vil live?

De nesten utallige brevene ble også sendt til omgangskrets, familie, arbeidskolleger og forretningsforbindelser. Der ble det skrevet om kvinnens forhold til menn, at hun var upålitelig og sexfiksert. Hun fikk også sex-leketøy, narkotika og ammunisjon i posten.

– Jeg tror kanskje at det er så mange som 500 mennesker som har fått kopier av brevene som er sendt til meg, sier kvinnen før hun skal vitne i tingretten.

Mannen er også tiltalt for brudd på våpenloven. Han skal ha hatt nærmere ti pistoler uten å ha nødvendig godkjennelse for dette.

Joar Berg Henjum fra advokatfirmaet Staff skal forsvare Oslo-mannen i tingretten.

– Jeg ønsker ikke å si noe om dette før rettssaken starter, er Berg Henjums korte svar når vi spør om en kommentar til saken.

Artikkeltags