Gå til sidens hovedinnhold

Fikk E18-svar fra ministeren

Artikkelen er over 7 år gammel

Stein Erik Lauvås (Ap) fikk løfter om kostnadsberegning ved firefelts motorvei mellom Eidsberg og Ørje.

Under Stortingets spørretime i dag etterlyste Stein Erik Lauvås, Markers mann på tinget, blant annet en kostnadsberegning for utbygging til full firefelts motorvei på E18-strekningen mellom Eidsberg og Ørje. Før arbeidet med midtdeler iverksettes. Han ville også ha svar på når en slik kostnadsberegning ville være klar.

Til det påpekte statsråd Ketil Solvik-Olsen (FrP) at forrige regjering vedtok i Nasjonal transportplan at denne nevnte veistrekningen skulle ha to felt med midtdeler.

- Arbeidet er i gang

– Jeg er derfor glad for å si at med denne regjeringen jobber veivesenet også med å se på kostnadene og muligheten for å ha dette som en firefelts vei. Om det blir en tradisjonell firefelts motorvei, eller om det blir som den andre veien som allerede har blitt bygd, en tofelts med permanent forbikjøring, som da oppfattes som en firefelts vei, gjenstår å se. Men det arbeidet er Statens vegvesen i gang med, svarte samferdselsministeren.

Skal ikke forskyve byggestart

Solvik-Olsen mente dessuten at dette ikke skal forskyve byggestarten som er planlagt i 2017. Det var imidlertid ikke et svar som Lauvås slo seg til ro med, og etterlyste når disse tallene kunne komme på bordet. Statsråden ble svar skyldig, men lovte at dette ville skje så fort som mulig.

Kommentarer til denne saken